Connect with us

Fudbal

JOVETIĆ IGRA U OSLU: Idemo na pobjedu, ali bez imperativa – to daje kontraefekat

Published

on

Misija na Gibraltaru završena je uspješno, slijedi put za Oslo, na utakmicu sa Norveškom, koja će otkriti da li Crna Gora u završnicu kvalifikacija ulazi kao reprezentacija sa šansom da ode na Svjetsko prvenstvo.

Prije novembarske odluke pod Goricom, gdje će jedna za drugom gostovati Holandija i Turska, ,,hrabri sokoli“ u poneđeljak veče treba da urade veliku stvar na Uleval stadionu.

I više ne izbjegavaju priču na tu temu – svjesni da samo pobjeda ostavlja naš najbolji državni tim u igri za Mundijal.

Crna Gora će u Skandinaviji biti jača za Stevana Jovetića, koji je iz predostrožnosti preskočio meč na sintetičkoj podlozi ispod Gibraltarske stijene (3:0), ali je odradio ful trening sa ekipom u Španiji, na terenu u Esteponi.

– Meč sa Gibraltarom je bio super. Ušli smo dobro u utakmicu, otvorili smo je na vrijeme, što je bilo mnogo bitno, a nakon toga imali smo još dosta šansi i slavili sa 3:0. Sve to je lijepo i za samopouzdanje i da se spremamo za Norvešku – rekao je Jovetić,

– Bio sam na klupi tokom prošle utakmice, trebalo je da igram, ali bilo je sve kako treba što se rezultata tiče i nije bilo potrebe da ulazim. Stvarno je teren bio loš – dodao je najbolji igrač našeg najboljeg državnog tima.

Crnogorska ekspedicija promijenila je uobičajenu praksu da se nakon utakmice čarterom vrati kući.

Ovoga puta je topla Andaluzija odabrana kao među stanica. Još danas će igrači osjećati toplo sunce Mediterana, gdje su trenirali nadomak jednog od Estepona rizorta, na 27 stepeni Celzijusovih.

Miholjsko ljeto, gotovo savršen dan, blizina mora i pješčanih plaža, sezona kupanja ovđe još traje, s tim što takve blagodeti ne mogu da koriste izabranici Miodraga Radulovića.

Oni su sve podredili odlasku za Norvešku, klimatski, fudbalski i u svakom smislu drugačiju od trenutne realnosti.

– Iskreno nismo baš u sjajnoj poziciji, ali hvala Bogu dobili smo Gibraltar i sada je mnogo bolja situacija. U igri smo, ali ima još dosta do kraja – idemo utakmicu po utakmicu. Vidjećemo. Spremamo se i borićemo se – ističe Jovetić.,

,,Jo-Jo“ je preskočio četiri posljednja duela reprezentacije.

U Oslu će sa kapitenskog trakom predvoditi Crnu Goru.

– Super se osjećam, trenirao sam posljednje dvije-tri neđelje i igrao za Hertu, tako da je sve kako treba – nadovezao se Jovetić.

Norveška?

– Igramo protiv ozbiljne reprezentacije, neće biti lako, ali uvijek vjerujem u sebe i momke. Mislim da možemo da igramo sa svakim – odgovio je Jovetić.

Skandinavka selekcija je oslabljena. Bez nekoliko ofanzivaca od kojih dosta zaviser.

– Čuo sam da im ne igra nekoliko igrača i sigurno da je to za nas OK, ali imamo i mi naših problema i vrijeme je i nama se da okrene nešto kako treba – naglašava napadač ,,sokola“.

Utakmica na Ulevalu ima ogroman značaj. Kako treba da igramo?

– Mislim da treba rasterećeno da uđemo u meč, jer ukoliko budemo ušli sa moranjem i imperativom pobjede mogao bi da bude samo kontraefekat. Moramo da budemo mirni i da tražimo rezultat, ali naravno ne glavom bez obzira – ističe Jovetić.

Vujačić: Da ostanemo u igri

Odbrana Crne Gore lako je iskontrolisala ofanzivce Gibraltara koji nijesu napravili šansu za više od 100 minuta igre na Viktorija stadionu.

Igor Vujačić je u paru sa Žarkom Tomaševićem djelovao sigurno.

– Zadovoljni smo. Ušli smo maksimalno fokusirani u meč. Znali smo da će nam biti puno lakše ako postignemo brzi gol. To smo i uradili. Poveli smo u sedmom minutu, pred pauzu povisili na 2:0, a u nastavku smo i treći put zatresli mrežu. Zasluženo smo slavili i okrenuli se narednom protivniku. Idemo u Norvešku sa velikim ambicijama – rekao je Vujačić.

Crna Gora je napadala Gibraltar sa svim igračima. Čak su se i štoperi selili na protivničku polovinu.

Protiv Norveške će biti drugačije…

– Sve će biti drugačije. I zbog terena, a i zbog kvaliteta rivala. Za nas je važno sa smo u igri. Vjerujemo do kraja. Spremni smo i borićemo se u Oslu – dodao je defanzivac beogradskog Partizana.

,,Sokolima“ je potrebna pobjeda protiv ekipe koja pretenduje na Mundijal.

– Jedino nas to drži u igri. Putujemo za Norvešku sa tim ciljem. Dakle, na tri boda – ističe snažni defanzivac.

Utakmica sa Gibraltarom bila je rezultatski laganija, ali je ostavila posljedice.

Stefan Mugoša i Aleksandar Šćekić su izašli zbog povreda.

– Čekamo vijesti oko njihovog stanja. Tek treba da vidimo koliko je intenzitet tih povreda. Nadamo se da nije ništa ozbiljno – kazao je Vujačić.

Crna Gora je u martu i septembru imala po tri utakmice u kvalifikacijama.

O oktobru su dvije, takođe i na samom kraju u novembru.

Igrači, međutim, nastupaju i u svojim klubovima. Raspored je natrpan. Jeste li umorni?

– Vještačka trava malo izmori, ali oporavićemo se i odmoriti za Norvešku.

,,Sokoli“ su bez glavnog igrača odbrane – Stefana Savića, nema Marka Simića, a pitanje je i da li će konkurisati Mugoša

– Nijesmo kompletni, ali ko god izađe – daće maksimum. Vidjeli smo i u Podgorici da imamo za čim da žalimo. Igrali smo dobro u tom meču, a oni su pobijedili. Falilo je sreće, ali nadam se daće biti uz nas u Oslu – poručio je Vujačić.

Oslabljena je i Norveška – nema prve zvijezde Erlinga Halanda, Aleksendera Sorlota i Džošue Kinga.

– Nijesu ni oni kompletni, ali gledamo sebe. Na nama je da spremimo taktiku i odradimo ono što bude tražio stručni štab.

Na Ulevalu se očekuje fizički zahtjevan izazov…

– Možemo da odgovorimo rivalu i na tom planu. Znamo što nas očekuje. Biće neizvjesno do kraja. Pobjeda bi nam mnogo značila pred odlučujuće utakmice sa Holandijom i Turskom pod Goricom narednog mjeseca – zaključio je Vujačić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije