Connect with us

Rukomet

NEOČEKIVANA PROMJENA: Popović umjesto Rasmusena na klupi “lavica”

Published

on

Popović

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore donio je odluku da ne nastavi saradnju sa dosadašnjim selektorom ženske seniorske reprezentacije Kimom Rasmusenom. Za novog selektora nacionalnog tima imenovana je Bojana Popović, dosadašnja prva saradnica Rasmusena u stručnom štabu. Ona će biti šesti selektor nakon obnove nezavisnosti.

Uz zaključak da je potrebno ukazati povjerenje domaćem stručnjaku, UO RSCG je prilikom donošenja odluke, naročito cijenio doprinos Popović u ostvarenim rezultatima nacionalnog tima pod vođstvom selektora Rasmusena.

Popović je u igračkoj karijeri osvojila šest trofeja Lige šampiona i srebrnu medalje sa reprezentacijom Crne Gore na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, a trenersku diplomu stekla u Crnoj Gori, nakon uspješno završene edukacije koju organizuje Komisija za edukaciju rukometnih trenera.

Debi na klupi „lavica“, Popović će imati 16. aprila protiv Bjelorusije u Podgorici u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji koje se održava u decembru ove godine.

UO RSCG izražava zahvalnost Rasmusenu na posvećenosti i odličnim rezultatima koje je ostvario na dva takmičenja – Evropskom prvenstvu u Danskoj u decembru 2020. godine i nedavno završenom olimpijskom kvalifikacionom turniru, uz najbolje želje na ličnom i profesionalnom planu u budućnosti.
Imenovanje za selektora nacionalnog tima je velika čast, ali i obaveza, kazala je Bojana Popović nakon što je odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore imenovana za novog selektora. Popović je izrazila zahvalnost UO RSCG na ukazanom povjerenju, te istakla da je pred timom veliki posao, uz uvjerenje da postoji potrebno znanje i kvalitet da se na pravi način odgovorima izazovima u narednom periodu.

Debi na klupi „lavica“, Popović će imati 16. aprila protiv Bjelorusije u Podgorici u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo u Španiji koje se održava u decembru ove godine.

– Imenovanje za selektora doživljavam kao veliku čast, ali i obavezu, na čemu dugujem zahvalnost Upravnom odboru Saveza koji mu je ukazao povjerenje.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije