Connect with us

Ostali sportovi

SASTANAK SIMONOVIĆA I LALOŠEVIĆA: Svi smo na istom zadatku

Published

on

Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović prisustvovao je danas sastanku sa direktorom Uprave za sport i mlade, Vasilijem Laloševićem.

Na sastanku je razgovarano o obezbjeđivanju optimalnih uslova za kvalifikovanje i pripremu naših sportista za Olimpijske igre, kao najznačajnijem sportskom događaju na planeti, a dogovoreni su i dalji koraci ka unapređenju stipendiranja olimpijskih sportista, kao i adekvatnom vrednovanju rezultata  zaslužnih sportskih radnika u Crnoj Gori.

„Kroz saradnju sa Crnogorskim olimpijskim komitetom, kao krovnom sportskom organizacijom u Crnoj Gori, imamo za cilj podsticanje, praćenje, koordinaciju i davanje podrške našim sportistima. Jasno je da su sportisti oduvijek bili najbolji crnogorski brend, te je od značaja uspostaviti što bolju i stabilniju komunikaciju sa svim značajnim akterima sportskog polja, te kroz istu omogućiti našim sportistima da na miru rade ono što najbolje i znaju, a to je da predstavljaju našu državu u najboljem mogućem svjetlu“, kazao je direktor Uprave za sport i mlade Lalošević.

Predsjednik COK-a je uvjeren da će dobra saradnja COK-a sa Upravom za sport i mlade pomoći crnogorskom sportu i crnogorskim sportistima da se u što većem broju nađu na Olimpijskim igrama.

„Sticajem okolnosti, ovu godinu možemo smatrati olimpijskom. Igre u Tokiju su odložene, ali se nadam da to neće umanjiti njihovu draž, ljepotu, poruku i sve ono što Igre sa sobom nose. Gospodin Lalošević je iskusan sportski radnik, a bio je i izuzetan sportista. Nadam se da će, uz njegovu pomoć, svi sportski savezi i sportisti ispuniti svoje ciljeve i očekivanja, te da će ove godine biti na Igrama pravi reprezenti crnogorskog sporta i države“, kazao je predsjednik COK-a Simonović.

Pored Simonovića i Laloševića, sastanku je prisustvovao i predsjednik Paraolimpijskog komiteta, gospodin Igor Tomić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije