Povežite se sa nama

Svijet

BAJDEN NA ZATVARANJU SAMITA: “Biće revidirano šta je napravljeno za jačanje demokratije”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden u završnom obraćanju na onlajn Samitu za demokratiju poručio je da je demokratija pod prijetnjom u cijelom svijetu i da je neophodna zajednička borba protiv te prijetnje

SAD je organizovao prvi Samit za demokratiju u dvodnevnom formatu i okupio čelnike vlada, civilnog društva i privatnog sektora, među kojima je bio i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Samit je počeo i okončan je obraćanjem američkog predsjednika Bajdena koji je naglasio da demokratija nije nešto što se događa slučajno. Već da je nešto što sve generacije moraju gajiti i obnavljati.

Bajden je poručio da prioriteti demokratskog sistema trenutno trebaju da budu poboljšanje statusa žena i djevojčica i jačanje ljudskih prava u svijetu.

“SAD je opredijeljen jačanju demokratije unutar svojih granica i saradnji sa globalnim partnerima na jačanju demokratije u cijelom svijetu“, poručio je Bajden u završnom obraćanju.

On je kazao da će nakon samita biti revidirano koliko je iskoraka napravljeno ka jačanju demokratije u svijetu.

“Budućnost ne pripada onima koji guše potencijale naroda i vladaju čeličnom šakom, već onima koji grle i poštuju dostojanstvo svog naroda i omogućavaju mu da slobodno diše“, poručio je Bajden.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije