Connect with us

Svijet

BAJDEN PREDSTAVIO TIM ZA KOMUNIKACIJE: Dominiraju žene

Published

on

Bajden

Džozef Bajden, izabrani predsjednik Sjedinjenih Država, predstavio je kadrovska rješenja za članove i savjetnike koje će nominovati u timu za komunikacije Bijele kuće.

Sa ponosom predstavljam prvi tim viših zvaničnika za komunikacije Bijele kuće čiji su svi članovi žene. Kvalifikovani i iskusni komunikatori će različitim pristupima i podjelom odgovornosti doprinijeti izgradnji ove zemlje“, saopštio je Bajden – istakavši da je riječ o prvom timu tog tipa koji čine isključivo ženski članovi.

Bajden je na funkciju sekretara za medije Bijele kuće nominovao Džen Psaki, nekadašnju portparolku Stejt departmenta u vrijeme administracije bivšeg predsjednika Baraka Obame.

Psaki je na društvenoj mreži Tviter napisala da se radi o najraznovrsnijem timu Bijele kuće u istoriji koji, kako je ukazala, čini šest majki.

Kejt Bedingfild, portparolku svoje kampanje, nominovao je za direktorku komunikacija Bijele kuće.

Simon Sanders, viša savjetnica Bajden-Haris kampanje predložena je za funkciju portparolke izabrane potpredsjednice Kamale Haris, dok bi Elizabet Aleksander, bivša glavna portparolka i Bajdenova pres sekretarica u vrijeme dok je bio potpredsjednik SAD-a trebalo da obavlja funkciju direktorke komunikacija izabrane prve dame Džil Bajden.

Karin Džin Pjere, viša savjetnica u Bajden-Haris kampanji, obavljaće funkciju zamjenice sekretara za medije Bijele kuće – dok je Ešli Etijen, bivša viša savjetnica predsjedavajuće Predstavničkom domu Kongresa Nensi Pelosi, predložena za njenu zamjenicu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije