Connect with us

Evropa

NJEMAČKA: Protesti protiv mjera

Published

on

Foto: Screenshot ruptly

Demonstranti koji su se danas okupili na ulicama grada Kasela izražavajući tako nezadovoljstvo zbog restriktivnih mjera njemačke vlade sukobili su se sa policijom koja je protiv učesnika demonstracija koristila suzavac u spreju i pendreke.

Policija je izvijestila da se na prethodno neprijavljenom skupu u središtu grada okupilo nekoliko hiljada ljudi. U policijskom izvještaju stoji da je nasilje izbilo nakon što su demonstranti ignorisali uputstva i upozorenja njihovih pripadnika i probili policijske prepreke.

Na istom mjestu su prijavljeni manji sukobi sa protivdemonstrantima. Policija je izjavila da je nekoliko osoba privedeno, ali nije objavljen tačan broj.

Na snimcima i fotografijama sa mjesta događaja vidi se mnoštvo demonstranata, od kojih mnogi ne nose zaštitne maske niti vode računa o fizičkoj distanci.

Policija je izjavila da je spremna rasporediti i do 1800 policajaca, zavisno od toga koliko će se demonstranata okupiti.

Kritičari vladinih restriktivnih mjera uvedenih zbog suzbijanja koronavirusa planirali su sopstveni skup na Alexanderplatzu, glavnom prometnom čvorištu i trgovačkom središtu Berlina.

U prošlogodišnjim protestima održanim u glavnom njemačkom gradu sudjelovalo je više desetaka hiljada Njemaca, koji su izašli na ulice u znak protesta zbog mjera zatvaranja, što je često rezultiralo nasilnim obračunima sa policijom i stotinama privedenih građana.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije