Connect with us

Politika

ŠTAJNMAJER ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI: Njemačka će kao prijatelj i partner i ubuduće biti uz Crnu Goru

Published

on

Predsjednik Njemačke Frank Valter Štajnmajer uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, građankama i građanima Crne Gore povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore.

“I dalje nas zaokuplja pandemija Covid-19, ali zajedničkim naporima smo uspjeli da znatno napredujemo u suzbijanju pandemije. Dobro je što je epidemiološka situacija u međuvremenu i u Crnoj Gori osjetno popustila, a drago mi je da je tome doprinijela i misija njemačkog Instituta Robert Koch iz proljeća 2021. godine. Nadam se da će taj razvoj situacije imati pozitivne efekte za turističku sezonu u Vašoj zemlji i da će Crna Gora moći da uskoro opet pozdravi brojne goste iz cijelog svijeta, uključujući i one iz Njemačke”, naveo je Štajnmajer u čestitci.

Za nastavak angažovanog i ciljanog reformskog kursa na putu ka Evropskoj uniji poželio je Đukanoviću i Crnoj Gori i dalje puno energije i uspjeha.

“Oblasti vladavina prava, suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala kao i sloboda medija imaju ključni značaj, a odlučujući elementi pri tome su društveni dijalog i konstruktivna saradnja institucija. Budite uvjereni da će Njemačka, kao prijatelj i partner, i ubuduće biti uz Crnu Goru, pružajući joj podršku u njenom reformskom kursu”, naveo je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije