Connect with us

Evropa

CRNA STATISTIKA U BELGIJI: Zemlja se sprema za treći talas korone

Published

on

Ilustracija: Pixabay

Svi parametri epidemiloške situacije u Belgiji su u porastu, a zemlja prelazi granicu od 625.000 potvrđenih slučajeva koronavirusa.

Premijer Aleksandar de Kro ukazuje na mogućnost novog talsa pandemije kovid-19, ukoliko se građani ne budu pridržavali propisanih mjera za predstojeće praznike.

“Ako svaka peta porodica pozove previše ljudi za Božić, Belgija će u januaru vidjeti ogroman treći talas'”, poručio je De Kro.

U belgijskom Institutu za javno zdravlje navode da je nakon primijećenog porasta broja novozaraženih korona virusom u zemlji, došlo i do postepnog rasta broja hospitalizacija, ali i broja preminulih.

Druge nedjelje decembra u prosjeku je belježeno preko 2.500 novozaraženih na dnevnom nivou, što je porast od 13 odsto u odnosu na nedjelju ranije. Ukupno je 2.543 pacijenata sa korona virusom trenutno u bolnicama širom Belgije, što je za 16 više nego juče.

Njih 544 je na intenzivnoj njezi, što je za pet više nego juče.

Od 11. do 17. decembra dnevno se dešavalo prosječno 92,7 smrtnih slučajeva, što je porast od 0,2 odsto u poređenju s prethodnom nedjeljom.

Ukupan broj smrtnih slučajeva u Belgiji od početka pandemije trenutno je 18.626.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije