Connect with us

Evropa

GEJ ORGIJE U BRISELU: “Dođemo sa prijateljima, malo pijemo i pričamo, a onda…”

Published

on

Soba gdje su se odvijale orgije (FOTO: en24world)

Organizator trenutno najpoznatijih orgija, onih u Briselu  zbog kojih je ostavku dao bliski saradnik Viktora Orbana, kaže da mu nije jasno zbog čega se digla takva halabuka jer “nijesu radili ništa loše”.

Muškarac u pitanju je 29-godišnji doktorant David Manzheley koji je na zabavu pozvao deset svojih prijatelja, starosti od 20 do 30 godina, koji su svi navodno već preboljeli koronavirus. Za belgijske novine “Het Laatste Nieuws” i mađarski tabloid Blikk ispričao je da su na partiju bile i medicinske sestre koje su na ulazu gostima uradile  brzi test na covid-19. Europarlamentarac i Fideszov zastupnik Jozef Štajer došao je u pratnji prijatelja.

“Uvijek pozovem nekoliko prijatelja koji onda dovedu još neke svoje prijatelje i svi se zabavljamo. Malo pričamo, malo pijemo, kao u pabu. Jedina je razlika što se međusobno seksamo. Ne vidim što ima loše u tome. Svi smo odrasli muškarci i sve se događa uz međusobni pristanak”, ispričao je Manzheley medijima.

Nacionalni lokdaun

U Belgiji je na snazi nacionalni lokdaun. Dopušten je kontakt samo sa jednom osobom koja nije član domaćinstva, a ako osoba živi sama, tada joj je dopušteno da u kućnu posjetu pozove najviše dvoje ljudi. Manzheley je tabloidu Blikk odlučio da pokaže sobu u kojoj se sve odvijalo. Zidovi su ukrašeni lobanjama svjetlucavih očiju, đavoljim trozupcima i ostalim motivima Noći vještica, a ima i nekoliko ružičastih srca. Po podu su razbacani madraci i uz zidove se nalazi nekoliko pretrpanih sofa.

Policija je na zabavu upala prošli petak oko 22.30 sati, nakon dojave komšije o buci i ilegalnom okupljanju. Manzheley se požalio na postupanje policijskih službenika  koji su učesnike “lokdaun” uhvatili in flagranti.

“Razbili su vrata bez kucanja. Bili su vrlo bezobrazni i vrijeđali su nas. Tražili su da im odmah damo lična dokumenta. Brzo! Dokumente! Ali, mi nismo imali ni gaće na sebi, kako smo im onda mogli brzo dati”, zapitao se Manzheley.

Negirao je tvrdnje da su sudionici zabave konzumirali opijate i priznao je da nije znao ko je 59-godišnji Štajer, te da ga nikad prije nije sreo.

Mađarski političar bio je jedini koji je pokušao pobjeći policiji. Kroz prozor stana htio se spustiti niz oluk. Spazio ga je prolaznik i javio policajcima. U ruksaku su mu pronašli tablete ecstasyja, a on se opravdavao da ne zna kako se droga našla u njegovoj torbi. Poslije je u svom stanu identificiran uz pomoć diplomatske putovnice.

Što sa sankcijama?

Štajer nije bio jedini visoki politički službenik koji je te večeri odlučio prekršiti belgijske restrikcije za sprečavanje širenja koronavirusa. Još dvojica diplomata našla su se na istoj zabavi, ali oni su policajcima tokom legitimisanja odmah uručili svoje diplomatske pasoše. Otkriveno je da je jedan od te dvojice diplomata iz Estonije, potvrdilo je estonsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Glasnogovornik je rekao da se “diplomata izvinjava zbog kršenja covid-mjera”. Nije poznato hoće li estonski službenik biti sankcionisan. Diplomatski pasoš se, naime, smije koristiti isključivo u službene svrhe. Odlazak na ilegalnu zabavu teško da ulazi u taj opis.

Štajer  je ostavku na mjesto zastupnika u Fideszu dao prošlog vikenda. Kao razlog je naveo “veliki stres”. Tada se još nije znalo što je radio samo nekoliko sati ranije. Konzervativna stranka Fidesz prvo ga je uredno ispratila, ali kada je u medijima izbio skandal i on priznao da je bio na zabavi, ubrzo su promijenili ton. “Njegovo djelo je neprihvatljivo i neodbranjivo”, poručili su iz radikalno desne stranke.

Članovi LGBTIQ+ zajednice svakodnevno se bore protiv stereotipa i predrasuda te se zalažu za slobodno i otvoreno izražavanje seksualne orijentacije. Štajer je svojevremeno pomogao u izradi mađarskog zakona prema kojemu je brak zajednica muškarca i žene.

(Jutarnji.hr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije