Connect with us

Evropa

VON DER LAJEN: Srbija zabilježila nevjerovatan napredak ka članstvu u EU

Published

on

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Lajen istakla je danas da je Srbija već prevalila dug put ka članstvu u EU i da je zabilježila nevjerovatan napredak i zalaganje posljednjih godina i unaprijedila uslove u različitim sektorima, prenosi Nova.rs.

Ona je u Donjem Međurovu na obilježavanju početka radova na modernizaciji pruge Niš-Brestovac sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem rekla da su EU i Srbija prijatelji i partneri, ali je napomenula i da za ulazak u EU postoje preduslovi.

„EU je izgradila svoje vrijednosti koje su inkorporirane u vladavinu prava. Mi znamo da vi radite na tome, to je proces koji traje i u Srbiji i u EU, jer su demokratija i vladavina prava velike vrijednosti na kojima se mora raditi svakoga dana. Ciljamo ka tim vrijednostima i povezujemo se“, naglasila je von der Lajen odgovarajući na pitanje da li se zalaže za ulazak Srbije u EU.

Ona je ukazala i da su ekonomske integracije osnov EU i da se na jedinstvenom trzistu mora raditi zajedno, na integrisan način.

„Želim i za Srbiju i za Zapadni Balkan da budu integrisani i da uzdignu standarde na kojima radi jedinstveno tržište i da se olakša pristup EU“, navela je ona.

Dodala je i da postoji i okvir koji mora da se ispuni, a to su principi koje dijelimo, a tiču se zajedničkih vrijednosti.

„Bićemo prijatelji i partneri i svi jednog dana članovi EU“, poručila je von der Lajen.

1 Comment

1 Komentar

  1. Jocko

    30.09.2021. at 14:36

    Upravo je obrnuto- Srbija je nikad dalje od evropskih vrijednosti.Cak je dosla u fazu da Vucic ne preza ni od cega ni prema sopstvenim gradjanima. Vidjet cete to na nekim od narednih izbora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije