Povežite se sa nama

Globus

Serija zemljotresa u Italiji: Treslo se u okolini Milana

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Za sada nije poznato da li ima štete ili povrijeđenih

Zemljotres jačine oko 4,8 stepeni Rihtera pogodio je sjevernu Italiju blizu Milana.

Italijanski list „Republika“ piše da se zemljotres osjetio malo poslije 11 i 30 u gradu Milanu i da se u različitim djelovima grada zgrade tresle i da su ljudi izašli na ulice.

Isti mediji navodi da je italijanski nacionalni Institut za geofiziku i vulkanologiju objavio da je zemljotres bio jačine 4,4 stepena Rihterove skale, kao i da je zabilježen na dubini od 26 kilometara, sa epicentrom u Bonate Soto u provinciji Bergamo, prenosi Nova.rs.

Serija zemljotresa u okolini Milana

Evropski mediteranski seizmološki centar (EMCS) piše da je nakon prvog zemljotresa zabilježeno još nekoliko potresa na istom području jačine iznad četiri stepena Rihtera.

„Republika“ navodi da se zemljotres osjetio na nekoliko lokacija u Lombardiji, od Pavije do Brianze. U Vimerkateu ispred supermarketa dogodila se i lakša saobraćajna nesreća izazvana panikom tokom zemljotresa. U Trevilju, nekoliko kilometara od epicentra zemljotresa, evakuisani su učenici dvije srednje škole.

Za sada nije poznato da li ima štete ili povrijeđenih.

„Zidovi su se dobro zatresli u Milanu“

Na sajtu EMCS-a svjedoci potresa objavili su svoja iskustva. Tako neki navode da se „treslo kratko, ali snažno“ i da su se „zidovi dobro zatesli u Milanu“.

„Osjetio sam kako se pod trese četiri ili pet sekundi. Na prvom sam spratu. Slično je osjećaju koji sam doživio kada sam bio dijete, kada su tenkovi prolazili ulicom tokom odlaska na vježbe (1970-te), sličan tip potresa“, naveo je jedan korisnik.

Drugi pišu da su se prozori tresli, kao i vrata od ormara, pa čak i da se sofa pomjerila, a uglavnom svi navode da je podrhtavanje trajalo do pet sekundi.

„Bio sam na drugom spratu male stambene zgrade. Osjetio sam zemljotres jasno. Pod se tresao što nikad nisam osjetio, a imam 29 godina. Predmeti na stolovima su vibrirali, ali nisu padali niti se prevrtali. Činilo mi se da je to trajalo intenzivno četiri ili pet sekundi plus još par sekundi lakših podrhtavanja“, naveo je drugi korisnik na sajtu EMSC-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije