Connect with us

Svijet

HAOS U VAŠINGTONU POVODOM OZVANIČENJA BAJDENOVE POBJEDE: Tramp smirivao pristalice na Tviteru (VIDEO)

Published

on

U ovom trenutku u Vašingtonu više hiljada Trampovih pristalica opkolilo je zdanje, što je glavna vijest u svim svjetskim medijima.

Oni su probili policijski kordon ispred glavnih stepenica na ulasku i ulaze u zgradu parlamenta.

Povod je ozvaničenje Bajdenove pobjede na posljednjim predsjedničkim izborima.

CNN izvještava da se Tramp oglasio na svom Tviter nalogu jedan sat od eskalacije protesta svojih pristalica i upada u Kongres.

“Molim vas, podržite policiju i službe bezbjednosti. Oni su istinski na strani naše zemlje. Ostanite mirni”, poručio je Tramp.

Potpredsednik SAD Majk Pens suprotstavio se danas svom šefu Donaldu Trampu, rekavši da nema ovlašćenje da odbacuje glasove takozvanih elektora zahvaljujući kojima će biti potvrđena pobjeda kandidata demokrata na predsjedničkim izborima.

Pens je naveo da ga “zakletva da brani Ustav SAD sprečava da jednostrano odlučuje koji glasovi elektora treba da budu računati, a koji ne”.

Obezbeđe u zgradi Kongresa moralo je da uperi vatreno oružje u demonstrante koji su došli pred vrata sale američkog Senata i pokušali da uđu. Nešto kasnije oni su uspjeli da se probiju u salu Senata. Obezbjeđenje je prethodno kongresmenima podijelilo gas maske i oni su evakuisani iz zgrade Kongresa. Među njima su bili i aktuelni potpredsjednik Majk Pens i novoizabrana potpredsjednica Kamala Haris, prenosi CNN.

Dolje je momenat kada su demonstranti ušli u Kapitol.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije