Connect with us

Region

HISTERIJA NA DJELU: Kesić na meti jer je pozvao u emisiju glumce filma „Quo vadis, Aida“

Published

on

FOTO: Sandzak press

Posljednja emisija „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ emitovana u subotu na Novoj S, izazvala je podijeljene reakcije javnosti, a najviše negativnih komentara odnosilo se na goste – Jasnu Đuričić i Borisa Isakovića, glumce filma „Quo vadis, Aida“.

Oni koji su napadali autore emisije optuživali su ih da šire antisrpsku propagandu, uz komentare da su kvislinzi, izdajnici, strani plaćenici i slično. Oštra polemika se već dva dana odvija na društvenim mrežama a najmanje se priča o filmu koji je bosanskohercegovački kandidat za Oskara i u kojem glume i neki srpski glumci.

Autor i voditelj emisije „24 minuta“ Zoran Kesić kaže za Danas da je posao televizijske emisije i autora da radi onako kako misli da treba, po svojoj savjesti, procjeni i kućnom vaspitanju, a da je posao gledalaca da gledaju i da komentarišu.

“Mislim da je suludo da autor komentariše komentare gledalaca. Druga stvar, naravno da smo očekivali da će gostovanje glumaca iz Aide izazvati komentare gledalaca, uglavnom negativne. Znamo gdje živimo, nažalost. Ali, da li ta naša svijest o tome treba da nas spriječi da uradimo nešto što mislimo da treba? Naravno da ne – ističe Kesić.

On dodaje da bi im lakše bilo da nisu doveli sjajne glumce iz “Aide”, ali da nikada nisu birali taj put da se dodvoravaju gledaocima.

“Nakon gledanja filma, shvatili smo koliko je snažan, jak, potreban, i koliko su uloge Borisa i Jasne – srpskih glumaca, dragocjene. I koliko im treba pružiti podršku, znajući u kakvom društvu živimo. Naši glumci su kandidati za najveću svjetsku filmsku nagradu, za Oskara. Patriotski je čin pozvati i u emisiju i reći „ej, ljudi, ovi glumci su razvalili“. Možemo biti ponosni na njih – navodi Kesić. Prema njegovim riječima, bilo bi zanimljivo vidjeti da li je ovaj film uvršten u program Festa.

– Da li je moralno gurati ovaj film pod tepih da ti ne zamjere što će da kažu društvene mreže, ili je moralno reći – gledao sam film i mislim da je jako vrijedan i važan, za shvatanje situacije i za pomirenje na ovim prostorima. A komentare gledaoca emisije ostavljam gledaocima. Ovo je dobar film. Ozbiljno dobar film. Proglašavanje “Aide” antisrpskim filmom je, kako bi to neki popularno rekli, čist autošovinizam. To je film antimržnje, antizločina, antinepravde. Proglašavanje filma antisrpskim implicira da je cio naš narod narod mržnje i zločina, a to neću i ne želim da prihvatim, jer to prosto nije istina. Ko god napiše ili kaže da je ovaj film antisrpski znajte da je nula od patriote i u suštini mrzitelj sopstvenog naroda – zaključuje Kesić.

Još gore uvrede na društvenim mrežama dobijala je mlada glumica Milena Radulović, koja je na Instagramu objavila poster “Aide” nakon što je film i zvanično uvršten u konkurenciju za Oskara. Milena je pored sličnih komentara koje su dobili i autori emisije „24 minuta“ dobila i „preporuke“ da joj je bolje da ćuti, da je „prošla slava nakon što je tužila Miroslava Miku Aleksića“ pa traži još, da je „izdala sve koji su je podržali“ uz niz seksističkih i mizoginih komentara. Njenu podršku filmu komentarisao je čak i Veljko Ražnatović, Arkanov sin, poručivši joj da je – dno.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije