Povežite se sa nama

Svijet

NOVI GULAG: Rusija želi da pošalje zatvorenike da čiste Arktik

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Rusija bi mogla da pošalje zatvorenike da pomognu u čišćenju Arktika, izjavio je direktor ruske zatvorske službe (FSIN) Aleksandar Kalašnjikov.

„FSIN proučava mogućnost mobilizacije osuđenika da čiste zagađena područja arktičke teritorije“, rekao je Kalašnjikov tokom sastanka sa visokim zatvorskim zvaničnicima, a to je Frans presu potvrdila i zatvorska služba.

Kalašnjikov je precizirao da je zatražio od teritorijalnih zvaničnika FSIN da „rade u tom pravcu“, objasnivši da je administracija Norilska, veoma zagađenog industrijskog grada, posebno zaključila takav sporazum.

U regionu Norilska gdje se nalazi rudarski gigant, prošle godine dogodila se ekološka katastrofa nakon izlivanja 21.000 tone goriva u nekoliko rijeka, a ogromna crvena mrlja se vidjela iz svemira.

Zvaničnici FSIN nisu pomenuli moguće podsticaje za zatvorenike, kao što su smanjivanje kazne ili veće plate koje se trenutno isplaćuju osuđenicima u kaznenim kolonijama.

Takva mjera, ukoliko se sprovede, mogla bi da podsjeća na Gulag iz staljinističkog doba, kada su osuđenici korišćeni za velike radove.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije