Connect with us

Region

PALMA: Ako Krivokapić ne vrati ambasadora Božovića pozvaću Srbe da ne ljetuju u Crnoj Gori

Published

on

Predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma pozvao je Vladu Crne Gore da u roku od pet dana vrati srpskog ambasadora Vladimira Božovića u Podgoricu.

Marković je istovremeno najavio da će u suprotnom pozvati građane Srbije da ne ljetuju na crnogorskom primorju.

On je kazao da je Crna Gora “protjerala ambasadora Srbije”, a da s druge strane želi da srpski turisti dolaze na njeno primorje i pune njen budžet.

“Želim da pošaljem poruku i novoj Vladi Crne Gore. Ukoliko Zdravko Krivokapić, premijer Crne Gore, misli da iskoristi glasove za jednokratnu upotrebu onda se grdno prevario. Nisu to glasovi za koje je Srbija davala smjernice za koga da glasaju građani Crne Gore, već je to bio program aktuelnog premijera Krivokapića i koalicije na čijem je čelu bio”, naveo je lider Jedinstvene Srbije.

On je rekao da je Crna Gora protjerala ambasadora Srbije iz Podgorice, a sa druge strane želi da srpski turisti odlaze u Crnu Goru i da pune budžet Crne Gore.

“Ukoliko u roku od pet dana premijer Krivokapić i crnogorska vlada ne vrate srpskog ambasadora u Podgoricu, ja ću u Skupštini Srbije pozvati sve građane Srbije da ne idu na more u Crnu Goru”, rekao je dalje Palma, pa još dodao:

“Pustite vi tu ljubomoru, pošto je Srbija bolja od vas i vi ne možete da stignete Srbiju ni kada je u pitanju ekonomija ni kada su u pitanju vakcine. Daćemo vam mi vakcine i daće vam predsjednik Srbije Vučić vakcine da se vakcinišu građani Crne Gore i Srbija hoće da sarađuje sa svim republikama bivše Jugosavije. Ali ova crnogorska vlada je veliko iznenađenje i za one koji su za nju glasali i za one koji su bili protiv u Crnoj Gori.”

Istakao je i da se nada da će ta njegova poruka stići do Krivokapića, sa kojim se, kako kaže, vidio prije dva mjeseca na jednom mjestu, kada mu je rekao da se nada da “neće biti isti kao Milo Đukanović koji je vodio srbomrzačku politiku”.

“Krivokapić se na te moje riječi samo nasmijao i ništa nije odgovorio. I sada ga javno prozivam. I šta mi da radimo kada je u Srbiji veća prosječna plata, kada u Srbiju dolaze investitori, a ne idu u Crnu Goru, pa nismo im za to krivi mi, ni Vučić ni Dačić. I znate kada Crna Gora može da stigne Srbiju u ekonomiji ili bilo kom drugom smislu ? Kada bi mi išli pješke, a oni da voze motor Kavasaki – znači nikada. Čekam odgovor Zdravka Krivokapića, da li će vratiti srpskog ambasadora u Podgoricu. Ja ovo radim u svoje ime i u ime svoje stranke i ne radim ni po čijem nalogu, ni predsjednika Srbije, ni nekog ministra ili Vlade Srbije“, poručio je Marković na obilježavanju 17 godina postojanja i krsne slave Jedinstvene Srbije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije