Connect with us

Region

PORODICI JANEZA JANŠE: Prijećeno smrću

Published

on

Porodici slovenačkog premijera Janeza Janše upućene su pretnje smrću, u anonimnoj pošiljci koja je u petak stigla na adresu opšte bolnice u Celju, gdje kao ljekarka radi njegova supruga Urška, prenose agencije.

Policijska uprava Celje je saopštila da je obaviještena o anonimnoj pretnji i da je odmah počela provjeru okolnosti i da sakuplja informacije u istrazi s ciljem otkrivanja nepoznatog počinitelja, prenijela je Hina.

Vijest da se u anonimnom pismu adresiranom na Uršku Bačovnik Janša prijeti smrću njoj i dvojici maloljetnih sinova koje ima s premijerom najprije je objavljena u više medija, a potvrdili su je i u opštoj bolnici Celje.

„Spomenuto pismo dobili smo danas i postupili kakva je praksa u takvim slučajevima – odmah smo o prijemu pisma i njegovom sadržaju obavijestili gospođu Uršku Bačovnik Janša i stvar prijavili policiji“, rekla je predstavnica celjske bolnice Danijela Gorišek, dodavši da bolnica nema komentara, osim da je riječ o potpuno neprimjerenoj poruci.

Mediji navode da su verbalne prijetnje i poruke, ali i akti vandalizma u posljednje vrijeme sve češći, što se povezuje s političkim napetostima koji se prenose i u javni prostor.

Prije nedjelju dana bačen je molotovljev koktel na kuću opštinske odbornice u Črnomelju, učiteljice, ali i članice jedne od parlamentarnih stranaka, čime je izazvan manji požar.

Ovih dana je, po navodima medija, na kući ministra unutrašnjih poslova Aleša Hojsa napisan grafit „lažljivac“, a sličnu poruku je prije nekoliko mjeseci na ogradi svoje kuće zatekao bivši političar Karl Erjavec, u trenutku kada je najavio kandidaturu za predsjednika države.

Najnoviji incident i pretnju Janšinoj porodici, privatna televizija „Nova.24.TV“, bliska premijerovoj stranci, pripisala je „ljevičarskim ekstremistima“.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije