Connect with us

Svijet

PRONAĐENI LJUDSKI OSTACI I DJELOVI AVIONA KOJI SE SRUŠIO U OKEAN: Nema podataka o žrtvama

Published

on

Foto: Reuters

Na dubini 23 metra u Javanskom moru, ronioci su danas pronašli djelove indonežanskog Boinga koji se srušio u subotu odmah poslije polijetanja sa aerodroma u Džakarti sa 62 putnika i članova posade.

“Sirgurni smo da ronioci istražuju na lokaciji gdje se avion srušio u more”, izjavio je načelnik službe civilnog vazduhoplovstva Hadi Tidžhanto.

On je kazao da su pronađeni polomljeni djelovi aviona, posmrtni ostaci putnika i odjeća.

Prelomni trenutak u potrazi za avionom kompanije Srividžaja bio je kada je sonar sa vojnog broda detektovao signal lokatora aviona na mjestu za koje se i ranije sumnjalo da je poprište nesreće.

Još se ništa ne zna o uzrocima pada aviona koji nije preživio niko od putnika i članova posade, prenosi AP.

“Želim da u ime svih građana Indonezije izrazim duboko saučešće povodom ove tragedije. Molimo se da pronađemo nekog preživjelog”, izjavio je predsednik Indonezije Džoko Vidodo.

O nesreći su prvi dojavili ribari koji su lovili u vodama Javanskog mora i koji su juče oko 14 sati i 30 minuta prvo čuli eksploziju, a potom i ugledali veliki vodeni stub i talas koji se krentao ka njima.

“Mislili smo da je bomba, ili cunami zbog velikog stuba vode koji se izdigao iznad površine mora. Bili smo šokirani kada smo kasnije vidjeli djelove razbijenog aviona”, kazao je jedan od ribara.

U avionu je bilo 62 ljudi, među njima sedmoro djece i tri bebe.

Vlasti su odmah otvorile dva krizna centra, na aerodromu u Džakarti i u luci.

Predsjednik avio kompanije Srividžaja izjavio je da je avion, star 26 godina, bio tehnički ispravan i da je let kasnio zbog loših vremenskih uslova, a ne zbog problema sa ispravnošću letilice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije