Connect with us

Region

BRANE VUČIĆEV UGLED: Marko Kovačević, Vladimir Joković, Emilo Labudović…

Published

on

Peticiju podrške predsjedniku Srbije pružili su i crnogorski političari, čelnici Srpske kuće…

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković i gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević (Nova srpska demokratija) su među potpisnicima peticije podrške predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Peticiju “za odlučnu odbranu ugleda i institucije predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića od medijskog rata koji protiv njega vode političke i interesne grupe u zemlji i okruženju i medijima pod njihovom kontrolom”, pokrenula je organizacija iz Srbije, koja se predstavlja kao Institut za političko umrežavanje. Peticija je pokrenuta nakon objavljivanja optužbi iz iskaza vođe navijačko-kriminalne grupe Veljka Belivuka da je sarađivao sa predstavnicima vlasti i samim Vučićem.

Joković i Kovačević nisu juče odgovorili na pitanje “Vijesti” iz kojih razloga su potpisali peticiju, a to nisu učinili ni iz Srpske kuće, čiji su direktor Emilo Labudović i njegov zamjenik Radosav Jokić, takođe među potpisnicima. Peticiju je potpisao i pomoćnik sekretara Sekretarijata za preduzetništvo Glavnog grada Vladimir Pavićević i urednik IN4S i Nacionalna TV Gojko Raičević.

Prema podacima sa sajta organizacije, peticiju je potpisalo više od 500 ljudi. Među njima su uglavnom stranačke ličnosti, funkcioneri javnih preduzeća i ljudi iz svijeta estrade.

Na sajtu Instituta za političko umrežavanje navodi se da “bespoštedna i besomučna kampanja” koju protiv Vučića vode razne strukture u Srbiji i tajkuni, kriminalni klanovi, nevladine organizacije, mediji i paradržavne institucije pod njihovom kontrolom, ali i političke i kriminalne strukture u okruženju traje još od 2012. godine kada je poveo odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije.

”Medijski rat protiv Aleksandra Vučića ima opasne i krajnje destabilizujuće namjere sa ciljem omalovažavanja kako institucije predsjednika, koja svoj legitimitet crpi iz direktne i većinske podrške građana na izborima i koja po Ustavu Srbije izražava jedinstvo svih njenih građana, tako i sa ciljem obesmišljavanja sudstva i tužilaštva”, navode iz Instituta za političko umrežavanje.

Institut za sebe navodi da je “patriotska organizacija osnovana 2020. godine”.

1 Comment

1 Komentar

  1. užas

    30.07.2021. at 00:57

    hahaha…čuš, “podrška Vučiću” ? Bezobrazluk do bola.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije