Povežite se sa nama

Region

Brnabić o izručenju Marović: Nismo otvarali teška pitanja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijerka Srbija Ana Brnabić je odgovarajući na pitanja novinara zašto ta zemlja neće da izruči Crnoj Gori Svetozara Marovića, kazala je da mora da provjeri sa pravosudnim organima, te da se nije time bavila.

– To je do nadležnih institucija, nije do mene kao predsjednice Vlade, tako da nemam dodatnu informaciju – kazala je ona.

Odgovarajući na pitanje o normalizaciji diplomatskih odnosa, s obzirom da nema ambasadora ni u Srbiji ni Crnoj Gori, te da li će insistirati da ambasador u Crnoj Gori bude  ambasador Vladimir Božović koji je proglašen nepoželjnom osobom,  ona je kazala da nisu o tome razgovarali. Ističe da je kazala da će prihvatiti ambasadora koga ponudi Podgorica.

– Što se tiče ambasadora Božovića, to je na terenu Podgorice.

Ona je kazala da je ova posjeta bila usmjerena na pozitivne stvari, te da nisu otvarali “teška” pitanja to pitanje.

– Imamo strategiju odmjerenih koraka. Imamo niz otvrenih i teških pitanja. Ova posjeta je bila usmjerena na pozitivne stvari i koje lako i brzo možemo da pkkrenemo i da pokažemo dobnru volju jedni prema drugima i promijenimo dinamiku tih odnosa. U tom smislu, kada tako gradite odnose, takva pitanja na prvim sastancima ne otvarate i ne pokrećete. Vjerujem da će to riješiti vremenom. Mi smo se sada fokusirali na pozitivne i konstruktivne stvari koje možemo da riješimo – kazala je Brnabić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije