Connect with us

Region

DANAS I SJUTRA: Krivokapić u zvaničnoj posjeti Srbiji

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić boraviće danas i sjutra u prvoj zvaničnoj posjeti Republici Srbiji

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, premijer će danas položiti vijenac na spomen-ploču dr Zoranu Đinđiću, u dvorištu Vlade Srbije u Nemanjinoj 11.

U nastavku radnog dana će biti upriličen susret sa nerezidentnim ambasadorima u Crnogorskoj kući.

Narednog dana, premijer Krivokapić će se susresti sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i predsjednikom Narodne skupštine Republike Srbije Ivicom Dačićem.

U platformi za zvaničnu posjetu, koju je prošle sedmice usvojila crnogorska Vlada, navodi se da će Krivokapić posjetiti Srbiju na poziv Brnabić.

Zvanična posjeta Krivokapića Srbiji će, kako se navodi, biti u funkciji jačanja bilateralnih odnosa dvije države, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje.

„Posjeta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva Zapadnog Balkana“, kaže se u dokumentu.

Poseban akcenat, kako se navodi, biće stavljen na jačanje ekonomskih veza i saradnje, za šta postoje značajni potencijali.

Ocijenjeno je da je posjeta Krivokapića Srbiji od izuzetnog značaja i interesa za unapređenje i učvršćivanje odnosa između dvije države, imajući u vidu izostanak zvaničnih posjeta na najvišem nivou.

„Iako sama međuresorna, ekonomska i kulturna saradnja bilježi pomake, cilj zvanične posjete je da se reflektuje i na političke odnose dvije zemlje i stavi akcenat na dobrosusjedsku saradnju, koja je preduslov za dalji napredak u oblasti evropske integracije i regionalne saradnje“, navodi se u dokumentu.

Advertisement

Najčitanije