Connect with us

Region

HRVATSKA DO BEOGRADA I BOKE KOTORSKE: Zbunjujući predizborni materijal u Zagrebu

Published

on

U internet-brošuri kandidata Joška Klisovića, vizuelno rješenje kojim je propraćen tekst “Žao mi je što premijer tako brzo ne reaguje na ključne probleme u državi” sastoji se od karte Hrvatske na kojoj je istočna granica tamo gdje prestaje Zemun, a počinje Beograd, prenosi Jutarnji.

Kako se navodi, ovaj mejl dobilo je više hiljada članova Socijaldemokratske partije u Zagrebu.

Osim što je na toj karti Hrvatskoj “anektiran” Zemun, Sremska Mitrovica i Šid, Hrvatska je dobila i novi nacionalni park – Frušku goru. Hrvatska je na toj karti povećana “malo” i na račun Crne Gore, od koje je “prisvojena” Boka Kotorska.

Hrvatska je na prikazanoj karti zadržala sve svoje teritorije koje ima još od SFRJ – uključujući cijelu Istru, Rijeku, Zadar, sva ostrva, Međimurje i Baranju, a proširila se na teritoriju Srbije skroz do Zemuna i, kao i na račun Crne Gore.

Ovakva karta nije mogla biti samo uzeta odnekud, već je neko morao sam da je napravi, jer Hrvatska država nikada nije išla do tih granica, piše Jutarnji.hr.

“To je jedna glupa i nepotrebna tehnička pogreška. Oni koji su za tu grešku krivi, već su preuzeli odgovornost. Mi nastavljamo dalje”, rekao je za Jutarnji list Igor Dragovan iz štaba SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba Joška Klisovića.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije