Connect with us

Region

MERKEL: Crna Gora je najnaprednija država – kandidat za članstvo u EU

Published

on

“Na radnom ručku je dodatno naglašena potreba da se u narednim godinama nastavi rad u okviru Berlinskog procesa, kao jedne od najznačajnijih diplomatskih inicijativa od 2014. godine, čiji je cilj proširenje EU”

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić učestvovao je na radnom ručku sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i liderima zemalja Zapadnog Balkana, čija je glavna tema bila regionalna saradnja i mehanizmi za njeno unapređenje, saopšteno je danas iz Vlade Crne Gore.

“Crna Gora je najnaprednija država – kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU)”, kazala je Merkel tom prilikom, saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju se navodi i da je Merkel “apostrofirala važnost ideje zajedničkog regionalnog ekonomskog tržišta, koja po njenim riječima, može koristiti svim državama Zapadnog Balkana”.

Iz Vlade su poručili da je “Krivokapić zahvalio Merkel na priznanju koje je udijelila Crnoj Gori, te na prepoznavanju reformskog i evropskog kursa nove vlade”.

“Na radnom ručku je dodatno naglašena potreba da se u narednim godinama nastavi rad u okviru Berlinskog procesa, kao jedne od najznačajnijih diplomatskih inicijativa od 2014. godine, čiji je cilj proširenje EU. U tom smislu je izražena težnja da sve zapadnobalkanske države posvećeno rade na procesima unutrašnjih reformi, kako bi proces EU integracija tekao brže i intenzivnije”, piše u saopštenju Vlade.

Navodi se da je “Krivokapić zahvalio kancelarki Merkel na priznanju koje je udijelila Crnoj Gori, te na prepoznavanju reformskog i evropskog kursa nove vlade”.

“Na radnom ručku je dodatno naglašena potreba da se u narednim godinama nastavi rad u okviru Berlinskog procesa, kao jedne od najznačajnijih diplomatskih inicijativa od 2014. godine, čiji je cilj proširenje Evropske unije. U tom smislu je izražena težnja da sve zapadnobalkanske države posvećeno rade na procesima unutrašnjih reformi, kako bi proces EU integracija tekao brže i intenzivnije”, zaključuje se u saopštenju Vlade.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    14.09.2021. at 16:03

    Kao onih po cijeli svijet uzasnih 30-ih godina proslog vijeka kad su Njemacki politicirai doveli Hitlera za premijera Nnjemacke, tako sti i Vi gospodjo Merkel 20-ih
    godina ovog vijeka doveli na vlast u Crnoj Gori politicke partije, apsolutno istog profila kao nacionalsocijalisticka radnicka partija Njemacke Adolfa Hitlera. Te partije uveliko stvaraju ambijent u Crnoj Gori nevjerovatno slican onom u Njemackoj 30-ih godina proslog vijeka. Njemacki ambasador Veber u Crnoj Gori, moramo Vam ga pohvaliti, bio je vrlo aktivan u forsiranju da ti retrogradni crnogorski politicki subjekti izbiju na vrh i preuzmu nasilno i nedemokratski vlast u Crnoj Gori. Zbogom gospodjo Merkel, uzivajte u svom vrtu i u kuvanju za svoga supruga. Crna Gora i njeni narodi ostaje da se kuva u paklu nacistickih srpskih hordi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije