Connect with us

Region

NIJE LAŽNA VIJEST, VEĆ POLITIČKA ATRAKCIJA: Radončić smijenio osobu iz svoje stranke zbog izborne krađe

Published

on

Radončić / Foto: avaz

Potez predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića da smijeni odgovornu osobu iz svoje stranke za izbornu krađu na izborima u Mostaru proglašen je „Političkom atrakcijom“ mjeseca februara iz BiH u regionu Jugoistočne Evrope (JIE), saopšteno je iz agencije „Atrakcija“.

SBB je prva politička stranka u BiH a vjerovatno i u regionu, koja je rigorozno kaznila svog člana zbog krađe na izborima i to je dovoljno za ulaz u istoriju ali i za najavu potpuno novog odnosa prema korupciji u izborima, ne samo u BiH, jer će ova odluka imati snažan uticaj u cijelom regionu. U tom smislu, Radončićeva odluka je „izmjenjivač pravila igre“.

Vijest koja nije naučna fantastika

Podsjetimo, Radončić je uporno godinama upozoravao o problemu sa krađom glasova na izborima u BiH kojom je i njemu i njegovoj političkoj stranci SBB bila pričinjena izuzetno velika šteta.

Do samo prije mjesec, odluka koju je donio Radončić isključivši svog člana i predsjednika GO SBB Mostar zbog krađe glasova, ali i cijeli Gradski odbor SBB (i pritom pozvavši nadležno Tužiteljstvo na reakciju), bio je nezamisliv potez bilo koje političke stranke u političkom prostoru i političkom diskursu BiH i regiona i da je saopštena kao prognoza ili predviđanje, bila bi ocijenjena kao vrsta naučne fantastike ili vijest koja je došla iz daleke budućnosti.

Izbor političkih atrakcija

Izbor i proglašenje Političke atrakcije mjeseca u regionu JIE priređuje agencija „Atrakcija“.

Pokrenula je proglašenje Političkih atrakcija u regionu na godišnjem i mjesečnom nivou. Političkim atrakcijama mogu biti proglašene osobe, organizacije, političke stranke, događaji i potezi koji će imati dalekosežni uticaj i koje su isključivo pozitivno orijentisane za dobrobit društva i građana.

Proglašeni dobijaju nagradu The most attractive political act – Najatraktivniji politički čin. Takođe, proglašeni bivaju uvršteni u Kalendar History Start&Political Attraction.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije