Connect with us

Region

NOVI SKANDALOZNI PRIZORI U BEOGRADU: Navijači ‘Partizana’ razvili transparent podrške zločincu Mladiću, određuju se navijačke straže da čuvaju murale

Published

on

”Đenerale, Grobari ti ime slave”, pisalo je na platnu koje je držalo nekoliko navijača

Navijači Partizana opkupljeni pod zastavom “Komando” sinoć su na Novom Beogradu obišli mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću gdje su razvili veliki transparent u znak podrške sa porukom:

“Đenerale, Grobari ti ime slave”, pisalo je na platnu koje je držalo nekoliko navijača.

Grobari, Ratko Mladić
Foto: Privatna arhiva

Podsjećamo, nakon što je prije dva dana u centru Beograda, uništen mural zločincu Ratku Mladiću, tako što je na njega bačen kreč, juče je uništen i još jedan grafit na Novom Beogradu.

Murali sa natpisom i slikom Mladića u naselju “Fontana” u blizini zgrade opštine Novi Beograd, i nešto manji grafit sa njegovim imenom koji se nalazi na uglu bulevara Zorana Đinđića i Narodnih heroja, juče su bili uništeni a u toku dana uslijedilo je njihovo čišćenje.

Preko većeg murala u naselju Fontana na kojem stoji natpis “đeneral”, preko slike Mladića je ispisano “zločinac”. Mural je i isprskan, kako se čini, farbom. Drugi manji grafit na Novom Beogradu je prekrižen.

Kao što se može vidjeti na slici mural je sada skroz očišćen, a navijači FK Partizana poznati po imenu “Grobari” su odlučili da pored murala postave stražu kako bi spriječili dalje uništavanje ovog grafita.

Podsjećamo, prije dva dana bačena je kanta kreča na mural zločincu Ratku Mladiću u centru grada, odnosno u Njegoševoj ulici. Prethodno, policija je privela aktivistkinje Aidu Ćorović i Jelenu Jaćimović zbog bacanja jaja na mural na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića na Vračaru koji je čuvala policija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije