Povežite se sa nama

Region

Ovo je čovjek koji je uništio mural Ratka Mladića: Prijetili su mi da će me naći

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

On je rekao da je ispred murala zatekao čoveka za kog pretpostavlja da je pripadnik jedne desničarske organizacije, te da mu je isti prijetio, govoreći da zna ko je i da će ga pronaći

Đorđo Žujović, predstavnik Socijaldemokratske partije Srbije, čiji je predsjednik Rasim Ljajić, rekao je za Nova.rs da je njegova civilazacijska dužnost bila da uništi mural posvećen Ratku Mladiću, jer se njime baca ljaga na sve građana.

On je rekao da je ispred murala zatekao čoveka za kog pretpostavlja da je pripadnik jedne desničarske organizacije, te da mu je isti prijetio, govoreći da zna ko je i da će ga pronaći.

Na mural sa likom Ratka Mladića bačena je kofa kreča, a iza toga stoji Đorđo Žujović, dugogodišnji aktivista i član SDPS-a.

„Mural sa likom Mladića predstavlja ljagu na obrazu svakog građanina Srbije, bez obzira kom narodu pripadao, koje je vjere ili političke orijentacije. Svi oni koji se trude da brane taj mural čine medveđu uslugu svima nama“, objašnjava Žujović, koji ističe da njegov potez predstavlja civilizacijski čin.

„Ovo što sam uradio smatram normalnim, ljudskim činom. Pružam podršku svakome ko svojim aktivnostima pokazuje da mu je ipak stalo do borbe za normalno društvo“, kaže on i dodaje da je bna licu mjesta zatekao „čuvara“ murala.

„Meni su novinari rekli da je on iz Levijatana… Došlo je do verbalnog sukoba, pokušao je da mi se unese u lice. Poslije se pomerio metar, kako bi telefonirao. Kad sam uradio to što sam uradio, on je rekao je da će me pronaći, da zna ko sam ja.. Nisam mogao da vidim ko je on, jer mu je lice bili gotovo cijelo prekriveno“, rekao je Žujović za naš portal.

Ovaj mural čuvala je policija, a aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović jučejsu privedene nakon što su ga gađale jajima. Poslije nekoliko sati puštene su na slobodu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije