Connect with us

Region

PAVIĆEVIĆ: Krivokapić se predstavlja kao vjernik, a nije posjetio Patrijarha i Patrijaršiju u Beogradu

Published

on

Vladimir Pavićević komentarisao je informaciju u medijima da je Krivokapić imao spreman spisak novih čelnika Vlade.

Pročitao sam sto i vi i prvi put vidio. To je ono sta ja znam. Tako da mi ovo liči na spin.

Pavićević je naveo da Krivokapić kao predsjednik Vlade Crne Gore nema potporu ni tri poslanika.

“Čak i ta tri, četiri poslanika mu daju podršku povremeno. Podrška zavisi od teme. Ne znam ni jednu Vladu koja ima možda pet odsto poslanika. To je nešto nezabilježeno. Krivokapić nema podršku u Skupštini i to ga čini slabim. To što je slab predsjednik Vlade znači da ne nosi nužni kredibilitet za buduće ozbiljnije dogovore. Jer, kada vi sjednete preko puta njega, a znajući da je iznevjerio očekivanja velikog broja građana, a onda znate da čak i ako se dogovorite nešto da neće ispuniti ili neće moći “, rekao je Pavićević.

NEPRIMJEREN STAV KRIVOKAPIĆA

Pavićević se osvrnuo na ponašanje i izjavu premijera CG Zdravka Krivokapića o mitropolitu Amfilohiju da je ispunio sva obećanja prema njemu, kao i kovidu i “povezanosti” sa pričešćem.

“To je zloupotreba vjerskih sentimenata, zloupotreba vjere. To je toliko neprimjeren stav Krivokapića. Privatizovanje toga o čemu su oni razgovarali. Gospodin Krivokapić voli da istakne da je on vjernik Srpske Pravoslavne Crkve, ali svima je zapalo za oko da se tokom posjete Beogradu nije sastao sa srpskim patrijarhom Porfirijem. Neobično je to pravoslavnim vjernicima ako se zna da predsjednik Vade CG često ponavlja to da je on veliki vjernik. On je dotle išao da kaže da onaj ko je pravi vjernik ne može da se na pričešću zarazi koronom. Ne znam neodgovorniju izjavu od te, u situaciji kada ljudi umiru od korone”, podvukao je Pavićević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije