Connect with us

Region

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE KOSOVA: “Srpski svet” hoće da primora Crnu Goru da povuče priznanje Kosova i da izađe iz NATO-a!

Published

on

Predsjednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca kritikovao je ostanak u vlasti Dritana Abazovića nakon posljednjih dešavanja koja su vezana za ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Konjufca Abazovićeve postupke naziva sramnim.

On kaže da je sramota da Abazović stoji “mirno” dok se pjeva pjesma “Kad se vojska na Korovo vrati”. On smatra da Srbija želi da stvori “srpski svet” na Balkanu.

Kaže da ono što se u nedjelju dogodilo u Crnoj Gori ide u prilog argumentu koji je objasnio, a to je da Srbija ima istu orijentaciju kao i devedesetih godina.

-Ovu istu orijentaciju najbolje objašnjava Vulinova sintagma koju je prihvatio Vučić a koja se odnosi na kreiranje srpskog svijeta na Balkanu. Šta podrazumijeva formiranje srpskog svijeta na Balkanu? Formiranje srpskog svijeta na Balkanu znači spajanje Republike Srpske sa Srbijom koja ima 25km kvadratnih, koja je velika koliko i cijela Sjeverna Makedonija. Drugo, preuzimanje sjevera Kosova, dalja eksteritorijalnost Kosova i zajednica na Kosovu čak i nakon odvajanja Kosova. Što se tiče Crne Gore, cilj je da bude primorana da povuče priznanje Kosova, da izađe  iz NATO -a i da se federalizuje-objasnio je Konjufca.

Podsjetimo, Konjufcim izbor za predsjednika Skupštine Kosova čestitali su predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

1 Comment

1 Komentar

 1. RIR

  08.09.2021. at 18:59

  Predsjednik Skupstine Kosova ,
  vidi sto se desava u CG a
  Driton samo ponavlja kako je zasticen nacionalni interes CG ?!
  a sve vise uz njegovu pomoc ulazimo u
  “srpski polusvet”
  –nevidio se ko stvori uru !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije