Povežite se sa nama

Region

PREKRILI GRAFIT: Naljepnice Ratko Mladić – ratni zločinac na grafitu u Beogradu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Aktivistkinja Staša Zajević iz organizacije Žene u crnom rekla je za Radio Slobodna Evropa da je poruka ovog skupa da u Beogradu ima mnogo građana koji neće da dozvole da javni prostori budu išarani imenima ratnih zločinaca

Aktivisti nekoliko nevladinih organizacija naljepnicama su prekrili danas grafit u centru Beograda kojim se slavi ratni zločinac Ratko Mladić.

Kako je javila reporterka Radija Slobodna Evropa (RSE) grafit na kojem je pisalo da je on heroj prelijepljen je desetinama naljepnica na kojima piše “Ratko Mladić – ratni zločinac”.

Policija je došla na lice mjesta i legitimisala učesnike protesta.

Aktivistkinja Staša Zajević iz organizacije Žene u crnom rekla je za Radio Slobodna Evropa da je poruka ovog skupa da u Beogradu ima mnogo građana koji neće da dozvole da javni prostori budu išarani imenima ratnih zločinaca.

„To je jedna antifašistička akcija i mislimo da je ovo vrlo važan čin, protiv trijumfa zločinaca u javnom prostoru“, rekla je Zajević.

Protest je organizovan i u znak podsjećanja na antiratnu kampanju Milana Mladenovića – jednog od najpoznatijih rok muzičara bivše Jugoslavije Milana i lider benda „Ekatarina Velika“.

Učestvovao je u antiratnim kampanjama početkom devedesetih i podigao glas protiv rata sa još nekoliko muzičara pesmom „Mir brate mir“.

Od jula u Beogradu je na uglu centralnih beogradskih ulica – Njegoševe i Alekse Nenadovića nacrtan mural osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, koji su aktivisti u više navrata gađali farbom i jajima.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije