Povežite se sa nama

Region

SA JARINJA I BRNJAKA: Počelo uklanjanje barikada i povlačenje pripadnika Rosu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije Rosu počeli su jutros da se povlače sa prelaza Jarinje i Brnjak dok je istovremeno počelo i uklanjanje barikada koje su na lokalnim putevima postavili Srbi sa sjevera Kosova

Prethodno su na dva prelaza stigli pripadnici Kfora, a akcija povlačenja Rosu i uklanjanja barikada trebalo bi da bude završena do 16 sati, prenijeli su prištinski mediji.

Po dogovoru predstavnika Beograda i Prištine od 30. septembra, pripadnici Kfor ostaće na Jarinju i Brnjaku naredne dvije nedjelje, dok će na samim prelazima kao i sada biti raspoređeni pripadnici policije i carine Kosova.

Kada su u pitanju registarske tablice, postignuto je privremeno rješenje po kom će simboli Kosova i Srbije biti preljepljivani naljepnicama.

U međuvremenu će radna grupa, na čijem će čelu biti predstavnik Evropske unije, raditi na pronalaženju konačnog rješenja.

Prvi sastanak grupe zakazan je za 21. oktobar u Briselu, a predvidjeno je da konačno rešenje bude utvrdjeno u roku od šest meseci.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije