Povežite se sa nama

Region

Srbija: Građani blokirali puteve u više gradova, tuče u Novom Sadu i Zemunu, automobil oborio djevojku u Beogradu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

“Vučić mora da ispuni sve naše zahtjeve – Rio Tinto napolje iz Srbije, da se poništi Zakon o eksproprijaciji i da se Zakon o referendumu vrati u skupštinu da narod odluči”, rekao je aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta

rađani širom Srbije koji su se okupili na nekoliko desetina lokacija u 14 sati, nakon dva sata blokada saobraćajnica, počeli su da se razilaze. Skupvi su prošli bez većih incidenata, međutim zabilježen je   nemio događaj na Novom Beogradu klada je vozač udario jednu devojku, dok su u Novom Sadu i Beogradu incidente pravile huliganske grupe koje su demonstranti uspjeli da rasteraju,piše Nova.rs.

Današnji protesti su pokušaj pokreta “Ekološki ustanak” da spriječiti projekat eksploatisanja litijuma od strane korporacije “Rio Tinto” u zapadnoj Srbiji.

Kako javlja N1, blokada kod Sava Centra je završena i saobraćaj se normalizuje. Građani se razilaze i na kružnom toku na Slaviji koja je bila blokirana od 14 sati. Nekoliko hiljada ljudi zaustavilo je saobraćaj i priključilo se protestima.

Građani Beograda ranije danas su izašli na autoput kod Sava centra i blokirali ga. Nije bilo nijednog pripadnika policije u uniformi, ali veliki broj pripadnika policije bio je u civilu.

Danas javlja da su kod Sava centra bili prisutni i “momci sa kapuljačama i maskama” koji provociraju okupljene, govore da blokiraju Srbiju i nedozvoljavaju da ih okupljeni snimaju.

Na protestu nema uniformisanih pripdnika MUP-a, a protestanti prema pisanju srpskih medija propuštaju kola Hitne pomoći.

Jednočasovna blokada saobraćaja u Novom Pazaru okončana je u 15 sati, bez incidenat, javlja N1.

U Begradu automobil oborio djevojku

Danas oko 15.20 sati tokom prelaska građana preko pješačkog prelaza, vozač automobila se nije zaustavio već je prednjim dijelom vozila udario djevojku, koju je oborio. Hitna pomoć je na licu mjesta, javlja portal Nova.rs.

Prema pisanju N1, tokom blokade saobraćajnice kod Pupinovog mosta u Zemunu došlo do tuče.

Kako javlja reporter N1, vozač automobila je pokušao da probije blokadu građana i tada je ušao u sukob sa jednim muškarcem.

Okupljeni su potom razdvojili muškarce.

Pretučeni studenti u Novom Sadu

Reporterka N1 javlja da je u Novom Sadu povrijeđen jedan mladić. Grupa mladića je provocirala demonstrante, gađala ih flašama i kamenjem. Kako navodi reporterka N1, jedna od bačenih flaša je pogodila demonstranta. Nakon kratkog povlačenja ponovo je došlo do sukoba u kome je jedna osoba povrijeđena.

Četvoricu studenata u Novom Sadu pretukla je grupa oko tridesetak mladića koji su bli obučeni u crno, javlja N1.

Jedan od studenata Marko Maksimović, kaže za N1 da su on i trojica njegovih drugova pretučeni i maltretirani bez razloga.

Napadnut novinar

Nepoznati muškarci napali su novinara novinske agencije FoNet Davora Lukača, kada je kod benzinske pumpe “Dejtonka” na Novom Beogradu, izvještavajući sa terena o najavljenim blokadama saobraćajnica, slikao desetak privatnih autombila koji su bili nepropisno parkirani.

Lukač je rekao da je napravio par snimaka kada su petorica muškaraca skočili na njega i počeli da ga guraju, u nastojanju da ga sklone sa lica mjesta, ali je jedan od njih ostale spriječio da ga pretuku.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije