Connect with us

Region

SUSRET KOJI SE OČEKIVAO: Milov kum primio Dritana Abazovića

Published

on

Biznismen i nekadašnji prijatelj i kum predsjednika Mila Đukanovića, Ratko Knežević sastao se sa vicepremijerom Dritanom Abazovićem u Zagrebu, za kojeg je imao samo riječi hvale.

– Moj dragi i dugogodišnji prijatelj, hrvatski intelektualac par ekselans Romano Bolković, čiji  sam i sam bio gost više puta, pozvao me večeras na snimanje emisije sa Dritanom Abazovićem, potpredsjednikom Vlade Crne Gore i liderom zeleno-liberalne stranke ili pokreta, URA u Crnoj Gori. Dritan ima jedinstvenu, komplikovanu poziciju ,  u isti mah i priliku, kao lider pokreta koji nema većinu, ali ima “kingmejker kapasiti ” da odredi  sudbinu  Crne Gore – ugroženoj od kriminala, korupcije i nacionalizama koji ratuju u interesu istih – u sljedećih, i to ključnih, 3-5 godina – naveo je Knežević na Fejsbuku.

Kako je istakao, Abazović je govorio elokvetno, strastveno, ali valja reći i politički odmjereno, i, prema riječima Kneževića, praktički  je definisao kurs crnogorskog društva na njegovom putu konvergencije zemljama zrelih demokratija i bogatih ekonomija.

– Malo je reći, zaista, bio sam ponosan na to što takav čovjek dolazi iz zemlje mog rođenja. Takvi lideri trebaju  izranjavanoj, što  socijalizmom, što banditskim kapitalizmom, što nacionalizom u režiji tih istih bandita koji bi prikrili razmjere svoje pljačke, Crnoj Gori – naveo je on.

Prema Kneževićevim riječima, Dritan ima viziju i koncept.

– Ako u tom demokratskom haosu disperzije različitih političkih i svakih drugih interesa  – a demokratija nije ništa drugo nego kontrolirani haos – pobijedi vizija i narativ kojeg je večeras tako lijepo i neposredno izložio Dritan kod Romana, Crna  Gora ima budućnost, evropsku budućnost. I to vrlo brzo, za dvije ili tri godine – dodao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije