Povežite se sa nama

Region

SVEČANOST: Otvoren most “Bratoljub”, spaja BIH (Republiku Srpsku) i Srbiju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Most na Drini „Bratoljub“ između Bratunca i Ljubovije, koji spaja Bosnu i Hercegovinu (Republiku Srpsku) i Srbiju, svečano je juče otvoren. Istovremeno, kod mosta je otvoren i novi granični prelaz između Srbije i BiH.
Novoizgrađeni most, zajednički granični prelaz i carinski terminal BiH i Srbije otvorili su ministar komunikacija i transporta BiH Vojin Mitrović i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.
Izgradnja „Bratoljuba“, čija je dužina 227 metara, trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je 13 miliona eura.
Granični prelaz, koji je sagrađen na kompleksu ukupne površine 30 hiljada metara kvadratnih, ima integrisan sistem prelaska granica.
Ti radovi, u vrijednosti od 14,5 miliona konvertibilnih maraka, završeni su prije skoro dva mjeseca, obavljen je tehnički prijem i dobijene su sve dozvole i potpisani sporazumi za početak rada graničnog prelaza.
Novi granični prelaz biće zajednička lokacija carinskih i policijskih organa BiH i Srbije. Biće to međunarodni granični prelaz prvog reda na kojem će biti dozvoljen i promet robe koja podleže inspekcijskom nadzoru.
Prelaz će imati tri ulazne i tri izlazne trake, kao i dio za bicikliste, prenio je RTRS.
Otvaranju su prisustvovali i predsjednik Vlade RS Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, predstavnici opština srednjeg Podrinja, političkog, privrednog i kulturnog života i veliki broj građana.
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije