Connect with us

Region

U TIRANI: Krivokapić i lideri Zapadnog Balkana sa Merkel

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić doputovao je u Tiranu, gdje će se danas sastati sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, u sklopu njene oproštajne posjete Zapadnom Balkanu

Merkel se odmah po dolasku u glavni grad Albanije sastala sa Edijem Ramom u Palati brigada ispred koje joj je priređen svečani doček.

Poslije razgovora sa albanskim premijerom njemačka kancelarka u Tirani organizuje radni ručak sa liderima Zapadnog Balkana.

“U Tirani sa kancelarkom Merkel i liderima zemalja Zapadnog Balkana. Uskoro počinje radni ručak, na kome ćemo razgovarati o regionalnoj saradnji. Želimo uspjeh i prosperitet svim našim susjedima. Uspješna regionalna saradnja okosnica je vanjske politike Crne Gore”, napisao je pemijer Krivokapić na Tviteru.

Iz Vlade je ranije najavljeno da je susret Krivokapića i Merkel predviđen za 16 sati, nakon radnog ručka.

“Tema zajedničkog sastanka sa liderima zapadnobalkanske šestorke biće regionalna saradnja i njeno unapređenje”, saopšteno je iz Vlade.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Krivokapić imao je u februaru onlajn sastanak sa njemačkom kancelarkom, na kome je istakao da je saradnja sa Njemačkom dobar put i podstrek za nastavak reformi u crnogorskom društvu, koje su neophodne za pristupanje EU, ali jednako potrebne i samoj Crnoj Gori.

Merkel je tada pozdravila opredijeljenost Vlade Crne Gore i za regionalnu saradnju i ponovila da će Njemačka ostati pouzdan partner Crne Gore na putu eurointegracija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije