Connect with us

Region

UPIT ZA PRISTUP PORTALU: Urednik Indexa: “Ako članovi HDZ-a žele da ih tretiramo kao ljude, neka se tako ponašaju”

Published

on

Od juče, ako želite da pristupite portal Index.hr, otvara se prozor gdje treba da potvrdite da li ste čovjek. Druga opcija ne podrazumijeva da ste robot, već stoji: “Da, ja sam čovjek” ili “Ne, ja sam član HDZ-a”.

Urednik Indexa Neven Barković gostovao je na N1,kako bi komentirao Indexov prozor kod pristupanja portalu koji je jako zasmetao vrhu HDZ-a.

HDZ je osudio Indexov potez i zaprijetio da će “preduzeti odgovarajuće pravne korake” te očekuje reakciju nadležnih tijela i Hrvatskog novinarskog društva.

Ministarka kulture i medija Nina Obuljen Koržinek jutros je u programu N1 govorila kako je ona analizirala koji je članak zakona Index prekršio, a najavila je i sankcije Vijeća za elektroničke medije, premda bi to trebalo biti nezavisnoo tijelo.

Voditelj je Barkovića na početku pitao: “Jesu li članovi HDZ-a za redakciju Indexa ljudi?”

“Činjenica je da se radi o ljudima koji su svojevoljno članovi organizacije koja je osuđena na hrvatskom sudu, jedina stranka koja je za korupciju osuđena kao stranka. Članovi HDZ-a nisu to iz altruizma ili iz idealizma, nego kako bi se okoristili stranačkom iskaznicom, onako kako se godinama okoristio vrh stranke, za što imamo mnoge pravomoćne presude”, odgovorio je Barković.

“Ako HDZ želi da ih prestanemo nazivati kriminalcima, neka se prestanu baviti kriminalom”, rekao je i dodao:

“Ako HDZ želi da ih tretiramo kao ljude, neka se počnu ponašati kao ljudi.”

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije