Povežite se sa nama

Region

UZ BLAGOSLOV SPC Stijović sakrio službeni put na Kosovo: Ministar u dilu sa kosovskim biznismenima, a krije ih od DF-a!?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Jasno je da je Stijović posjetu sakrio od javnosti jer je za ministra izabran glasovima poslanika Demokratskog fronta, bliskog Aleksandru Vučiću, koji ne priznaju Kosovo kao nezavisnu državu

Ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović nedavno je boravio tajno u posjeti Kosovu, gdje se sastao sa biznismenima braćom Fevzijem i Bedrijem Kosumijem! Kosumi su na Kosovu vlasnici firme Pestrova, a u Crnoj Gori planiraju da pokrenu fabriku čipsa u okolini Tuzi.

Stijović koji objavljuje na sajtu Ministarstva poljoprivrede kada obiđe bilo koje selo u Crnoj Gori, sakrio je posjetu susjednoj državi.

-Prvo su sakrili informaciju da su službeno pošli na KOSOVO. Zašto su nam sakrili ime države, kad uvijek pomenu ime sela u koje pođu da bi bili viđeni? Jasno nam je kao dan. Ali zar misle da je narod toliko glup. Izgleda da misle – piše na Fejsbuk stranici Agro zviždač na kojoj se objavljuju mnoge osjetljive informacije iz Ministarstva poljoprivrede.

Jasno je da je Stijović posjetu sakrio od javnosti jer je za ministra izabran glasovima poslanika Demokratskog fronta, bliskog Aleksandru Vučiću, koji ne priznaju Kosovo kao nezavisnu državu.

Samo da me Rajo ne vidi na Kosovo

Takođe, Stijović je viđen na svim i najmanjim događajima koje Crkva Srbije organizuje kroz Crnu Goru, pa se pretpostavlja da je kao vjernik tražio blagoslov za taj poslovni put. Poznato je da SPC kao militarističko-nacionalistička organizacija ima sličan odnos prema Kosovu kao i njihovi politički saradnici iz DF-a, ali ako im to može donijeti finansijsku dobit onda je sve dozvoljeno, pa i blagoslov ministru Stijoviću.

Ministar poljoprivrede ovaj projekat vrlo često promoviše, pa se postavlja pitanja koji su interesi u pitanju. Tako se nedavno sastao sa investitorima i sa oko 60 proizvođača krompira u Crnoj Gori. Radi javnosti, projekat fabrike čipsa u Tuzima nije ništa novo već se godinama planira, ali je realizacija usporena zbog pandemije koronavirusa.

Kosovski partneri

Investiciju oko gradnje fabrika čipsa u Tuzima planiraju braća Kosumi. Oni na Kosovu posjeduju sličan biznis. Zanimljivo je da je Kosumi javno priznao prije dvije godine da su kosovske firme profitirale kada je Kosovo uvelo takse na robu iz Srbije. Sjetićemo se da su tada vlasti Srbije oštro protestovale, a za to im je podrška dolazila i od Demokratskog fronta.

Bedri Kosumi se povodom taksi oglasio za Glas Amerike. kao vlasnik kompanije Pestova koja se bavi uzgojem i proizvodnjom proizvoda od krompira. On je 2019. godine rekao da da je domaća (kosovska) proizvodnja od uvođenja takse Srbiji i BiH porasla.

“Nakon takse koja je bila neophodna uočen je porast potrošnje domaćih proizvoda. U našem slučaju, produžili smo radno vrijeme, radimo u tri smjene i tokom vikenda. Rast proizvodnje je takođe uticao na povećanje broja radnika u kompaniji”, kaže Kosumi.

Kosumi se i godinu kasnije za Radio Slobodnu Evropu oglasio sa idejom da proizvođači žele da budu ravnopravni na tržištu i ništa više.

„Kao proizvođači ne tražimo ništa drugo nego da budemo jednaki. Ako neko ima pravo ili bar kod druge države da bude prisutan na Kosovu, isto tražimo da važi i za nas prihvatanjem našeg barkoda i naših proizvoda da budu prisutni u toj državi. Ne plašimo se konkurencije, ali težimo da budemo ravnopravni. Srpski proizvodi nisu ni bolji ni jeftiniji, ali istina je da je srpski barkod prihvaćen na Kosovu, a ako želimo da naše proizvode prodajemo u Srbiji, bar kod je 039 i kao identifikacioni znak Kosova, to nije dozvoljeno u Srbiji “, rekao je Kosumi.

Za svoj biznis kompanija Pestova je 2019. godine dobila i priznanje “The best of Kosovo” koja im je uručio tadašnji predsjednik Kosova Hašim Tači.

foto Facebook 2019

Kompanija Pestova osnovana je 1999. godine u Vučitrnu, a sada raspolažu sa velikom fabrikom, a posjeduju brend Vipa čips.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije