Connect with us

Region

VAKCINACIJA U REPUBLICI SRPSKOJ POČINJE U PETAK: Prve doze za zdravstvene radnike

Published

on

Vakcinacija protiv virusa korona ruskom vakcinom Sputnik V u Republici Srpskoj počeće u petak, 12. februara, u Univerzitetskom kliničkom centru u Banja Luci.

Ovo je na današnjoj konferenciji za medije u Banja Luci najavio direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

“Cilj nam je da tokom sljedeće sedmice i druge bolnice dobiju određenu količinu vakcina kako bismo mogli obaviti vakcinaciju prioritetnih zdravstvenih radnika”, rekao je Zeljković.
On je naveo da će prvenstveno biti vakcinisani radnici u Covid odjeljenjima, intenzivnim njegama i infektivnim klinikama, te svi zdravstveni radnici koji dolaze u kontakt sa osobama koje su pozitivne na prisustvo virusa korona i samim tim su izloženi riziku oboljevanja.

“Očekujemo dodatnu količinu vakcina koja bi trebalo da bude isporučena između 15. i 28. februara, odnosno 200.000 doza za 100.000 građana Republike Srpske. Zajedno sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite pripremit ćemo određene servise da bi se građani u što skorijem vremenu mogli prijaviti za dobrovoljnu vakcinaciju”, rekao je Zeljković i ponovio da je vakcina za sve građane besplatna i dobrovoljna.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije