Povežite se sa nama

Region

Vučić: Moramo razumjeti da se oni ljute kada im palimo njihove zastave

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Mediji su prenijeli da su u Tirani uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su zapalile srpsku zastavu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je juče i prekjuče u Tirani gdje se sastao sa premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije Edijem Ramom i Zoranom Zaevom, u okviru regionalne inicijative za saradnju Otvoreni Balkan. Tokom svog boravka u Albaniji oglasio se i o paljenju srpskih zastava na prekjučerašnjem protestu u albanskoj prijestonici.

“Znam da većinu ljudi interesuje što ću da kažem oko paljenja zastava, ali racionalno posmatrano, moramo da gledamo u budućnost i da razumijemo kada se oni ljute kada mi palimo njihove zastave, a to se desilo prije dolaska Edija Rame u Srbiju. Neću da ulazim u njihove unutarpartijske razloge, ali naravno da je nedopustivo da skrnavite simbole i mislim da je Albanija reagovala promptno, ozbiljno i odgovorno i to je naš posao, takođe, da učinimo”, rekao je Vučić.

Mediji su prenijeli da su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su zapalile srpsku zastavu.

Rama bijesan zbog paljenja zastava Srbije

Protest Ispred Vlade Albanije u Tirani protiv inicijative “Otvoreni Balkan”, u organizaciji albanske opozicione Demokratske stranke bivšeg premijera Salija Beriše, organizovan je u ponedjeljak.

Protest je organizovan uoči dolaska Vučića na sastanak inicijative za regionalnu saradnju “Otvoreni Balkan”, koji je održan u Tirani.

Učesnici protesta zapalili su zastavu Srbije istaknutu u znak dobrodošlice na ulici koja vodi do Vlade, praćeni burnim odobravanjem okupljenih, a jedan dječak je pao sa bandere pokušavajući da obori zastavu.

Učesnici protesta, na čelu sa Berišom, prethodno su se okupili ispred sjedišta Demokratske stranke u Tirani i onda su prošetali do zgrade Vlade, gdje je postavljena bina, a nedaleko odatle se nalazi i ambasada Srbije u Tirani.

Beriša je okupljenima na protestu poručio da je ”Otvoreni Balkan projekat koji ima za cilj uspostavljanje srpske hegemonije na ovim prostorima”.

“Mi smo protiv ovog projekta jer je istorija pokazala da je jedan od najvećih promašaja bila ideja srpske hegemonije na našem poluostrvu. Mi smo protiv ovog projekta jer je u suprotnosti sa našim nacionalnim projektom”, rekao je Beriša, prenijela je ”Koha ditore”.

Albanski premijer Edi Rama odlučio je da početni dio samita Otvorenog Balkana sa Zoranom Zaevom i Aleksandrom Vučićem premjesti iz Tirane u grad Elbasan.

Odluka je, kako su prenijeli albanski mediji, donesena nakon što je Demokratska stranka najavila proteste u Tirani.

Albanski premijer Edi Rama reagovao je na spaljivanje srpske zastave u Tirani.

Rama je rekao da su i u Beogradu bile okačene albanske zastave tokom njegove posjete, i podsjetio da su, iako je jedna zapaljena, počinioci momentalno uhapšeni.

“Sramotu neka osjećaju oni koji su ovo radili, a ne ja i moja Vlada, koji imamo podršku Albanaca da radimo, razvijamo se i trpimo blaćenje ‘starih lopata’ albanske politike”, istakao je Rama.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije