Povežite se sa nama

Region

Vučić pokrenuo “mašineriju” protiv Novaka Đokovića: Odmazda zbog podrške demonstrantima

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vera Ristić je bila suvlasnik, ali i direktor kompanija ”Eco energo” i ”Eco global” i borila se svim silama da bespravno izgradi male hidroelekrtane i uništi srbijanske rijeke i prirodu, navodi Vučićev portal.

Na dan kada je čitava Srbija stala na par sati, a veliki broj građana izašao na ulicu zbog dešavanja vezanih za Rio Tinto, Novak Đoković je riječima podrške pokrenuo pravu lavinu u susjedstvu.

„Čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga svaka riječ o ‘zdravlju’ je suvišna“, napisao je Novak na društvenim mrežama, uz dodatak:

„Priroda je naša majka. Provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju nam je život bogatiji“.

alt

Đoković je „utabao stazu“, a njom su krenuli brojni sportisti, pa su tako poruke podrške protestima poslali Milica Mandić, svjetska i olimpijska šampionka Jovana Preković, zatim Sonja Vasić, Nemanja Nedović

To je izazvalo burnu reakciju, iako Đokovićevu poruku Vučićevi mediji nisu željeli u početku ni da prenesu.

Beogradski portal pod kontrolom Aleksandra Vučića, samo par sati nakon podrške Novaka Đokovića demonstrantima širom Srbije, brutalno je napao Jelenu Đoković i njenu majku Veru Ristić. Ubrzo su mu se pridružili Alo!, Novosti…

Kako piše “24sedam”Vera Ristić, majka Jelene Đoković, supruge najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, već godinama je na meti pravih ekologa i ljudi koji se bore za očuvanje prirodnih dobara Srbije, a zbog toga što je godinama unazad gradila male hidroelektrane po Srbiji.

U subotu su širom Srbije održani protesti. Ulje na vatru, kako piše ovaj portal, dolio je Novak Đoković svojom podrškom “ekološkom” skupu, koji je zet Vere Ristić koja je bila suvlasnik, ali i direktor kompanija “Eko energo” i vlasnik firme “Eko global” i borila se svim silama da bespravno izgradi mini hidroelektrane i, navodno, uništi srpske rijeke i prirodu.

Uprkos tome što je offshore kompanija Vere Ristić nastojala da izgradi sve ono protiv čega se danas ekolozi bore, porodična podrška Đokovića nije izostala demonstrantima, ističe Vučićev portal.

Novak Đoković je otvoreno na društvenim mrežama podržao protest “ekologa” i naišao na hvalospjeve svih opozicionih medija i učesnika protesta. Međutim, na račun Jelenine majke, pa i nje same, na društvenim mrežama se konstantno vodi polemika o poslovima Vere Ristić, koji, navodno, ni u najmanju ruku nisu naklonjeni ekologiji.

alt

Mišljenje građana Srbije masovno se ogleda u komentarima koje ostavljaju Verinoj kćerki Jeleni Đoković na društvenim mrežama.

“Ima kod nas lijepih vrhova, samo pitaj mamu. Licemjerno je promovisati ljubav, prirodu i zdrav život, a mama ti urniše sve vodotokove Srbije”, “Licemjerčine jedne, mama ti uništi pola Srbije minihidroelektranama. Plaćajte porez!”, ” Je l’ ste to krenuli da vidite u koju rijeku sljedeću da strpate cijev?”, “Samo dođe mama Vera i svu prirodu lijepo uništi #stopMHE”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama upućenih Jeleni Đoković.

alt

Naime, offshore preduzeće “Eco-global” registrovano je za poljoprivrednu proizvodnju, u vlasništvu Vere Ristić, koja je imala samo dva zaposlena i bila registrovana za obavljanje mješovite poljoprivredne proizvodnje, a nakon samo dva mjeseca ova kompanije je promijenila djelatnost u proizvodnju električne energije.

Portal “24sedam” došao je i do saznanja od Elektroprivrede Srbije po kojoj tarifi rade, a o tome nastavljamo dalje istraživanje.

Podsjetimo, Jelena Đoković se prvi put o poslovanju svoje majke oglasila tek 2020. godine i to putem Instagrama, kada joj je jedna žena postavila pitanje “da li će se konačno oglastiti o minihidroelektranama koje gradi njena mama”.

Jelena je tada odgovorila da je odgovorna samo za sopstvene postupke, te da ne može na druge ljude da utiče svojim primjerom. Međutim, ona je nastavila sa lažnim promocijama borbe za ekologiju, dok je njena mama nastavila sa svojim poslovima i uništavanjem iste.

Pitanje koje se postavlja, a što muči i građane Srbije, jeste kako je moguće da se neko čija se majka godinama unazad bavi izgradnjom mini hidroelektrana ne razumije u tu materiju, kako je jednom prilikom i sama navela, a razumije se u Rio Tinto i očuvanje ekologije, zaključuje na kraju ovaj Vučićev portal.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije