Connect with us

Region

VUČIĆ: Srbija nije vazalna zemlja i zaštitiće svoj narod na Kosovu

Published

on

Predsјednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da Srbija svojim trupama neće ulaziti na Kosovo i da će čekati NATO 24 sata da reaguje u slučaju pogroma. Ako NATO ne reaguje, Srbija će reagovati.

– Srbija je samo podigla borbenu gotovost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritoriju Kosova zbog Kumanovskog sporazuma – rekao je Vučić.

Vučić je rekao ne želi da zbog neiživljenog političara iz Prištine koji se igra svojim safari vozilima zagorčava život blokirajući administrativne prelaze Albancima iz centralne Srbije na Kosovo.

– Postoji velika ideja da se zatvori Končulj i da samo puštamo Srbe, da nema kontakta između Albanaca iz Bujanovca i Medveđe sa Albancima sa Kosova. Ja nisam za to, time bismo samo napakostili Albancima – rekao je predsјednik Srbije.

Vučić je rekao da još nije počeo pogrom srpskog naroda i da Srbija posmatra situaciju, ali i snabdијeva svoj narod

Predsјednik je rekao da Rusija podržava teritorijalni integritet Srbije, što je dokazao i ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko posјetom Jarinju.

On je rekao da o Račku misli isto što i Ivan Todosijević, ali da vidi da drugi ljudi počinju da se plaše jer Ivan mora u zatvor zbog istine koju je rekao.

Vučiću je interesantno kako niko ne reaguje kada pripadnici jedinica “lažne države Kosovo” sa safari vozilima dođu na administrativne prelaze i stoje tamo sedam dana, ali da se reaguje kada Srbija, suverena država priznata u UN, pomјera trupe po svojoj teritoriji ili digne neki avion.

On je rekao da su licemerne ocјene da “Srbija zvecka oružjem”.

Vučić kaže da je izdao politiku jalovosti i slanja saopštenja, politiku bez borbe i bez uspјešne ekonomije.

Predsјednik je rekao da Aljbina Kurtija zanima jedino priznanje države, a poslije toga ujedinjenje sa Albanijom. Predsјednik je, komentarišući pohvalne riječi koje su na Kurtijev račun izneli Dragan Đilas i Vuk Jeremić, rekao da se “sličan sličnom raduje”.

Vučić je posavjetovao političare u Sarajevu da samo oni ne pričaju o “nezavisnosti Kosova” i pozvao ih da samo malo odgovornosti pokažu jer se on nikad ne igra sa cijepanjem Bosne i Hercegovine.

– Ako toliko pameti nemate da to razumijete, onda samo čekajte da vidite kakav ćete odgovor da dobijete – rekao je Vučić, podsjećajući na opštine sa srpkom većinom u toj zemlji.

Marić je rekao da “kada se Srbi bore za slobodu, onda je to zločinački poduhvat”.

Vučić je rekao da neće da prihvata “politike svršenog čina”.

– Na silu možete da radite šta god hoćete i Srbiji, ali malo teže nego 1999. godine, a uskoro i mnogo teže. Ali na silu, ne uz pristanak – rekao je predsjednik.

Vučić je podsjetio na britansku doktrinu da je “uvijek potrebno neprijatelju ostaviti izlaz”, a albanski lideri su nas natjerali da moramo da se branimo i rukama i nogama.

– Devet godina govorim o principima. Jedini sam devet godina prisutan na svakom sastanku – rekao je Vučić i podsjetio da albanska strana ne ispunjava svoje obaveze iz Briselskog sporazuma.

Predsjednik je dodao da Srbija mora težiti kompromisu, ali da je neophodno pokazati i odlučnost.

Marić je rekao da je srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini opravdano uplašen i da ROSU nema šta da traži na sjeveru Kosova i Metohije i na Jarinju.

Vučić se zahvalio našem narodu na Jarinju i Brnjaku i rekao da je Srbija uz svoj narod.

Predsjednik je istakao da Srbija više nije vazalna zemlja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije