Connect with us

Region

VUČIĆEVI LAUREATI: Kusturica želi TV seriju koju će snimati na budućoj teritoriji “cjelovite Srbije”

Published

on

Kusturica kaže da je borac protiv neokapitalizma i neokomunizma / Foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je Sretenjskim ordenom I stepena reditelja Emira Kusturicu.

Priznanje je dobila i umjetnica Marina Abaramović koja se obratila putem video snimka u kojem je zahvalila na nagradi za zasluge u kulturi.

“Ova zlatna medalja dokaz je da moja država stoji uz mene i moj rad”, poručila je Abramović.

Kusturica je rekao du su Srbi jedan od rijetkih naroda u svijetu koji nikada nije pokoren

Izrazio je nadu da će, ako održe Kosovo i Republiku Srpsku, srpski narod nastaviti da živi i da će ovo što sada živimo postati jedna duga i teška epizoda u budućoj televizijskoj seriji koja će biti snimljena “na teritoriji cjelovite Srbije”.

Govorio je i o novim pravilima koje nameće neokapitalizam ili neokomunizam i parolama, kako kaže, 10 multimilijardera da se ukinu porodice i “da ne budemo očevi i majke, muškarci i žene, braća i unuci”.

Ističe da na planetarnom nivou postoji ideja da se porodica i patrijahalne vrijednosti ukinu, kao i da je jedan engleski profesor dobio otkaz jer je na svom jutjub kanalu promovisao te vrijednosti.

Kustirica naglašava da kod Srba duh vjere i porodice još uvek postoji i dodaje da, dok u ovom kovid stanju kod preovlađuje tema ko će biti novi patrijarh, u Holandiji kupuju crkve i pretvaraju ih u kafiće i vikendice.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Mio

    26.02.2021. at 02:06

    Njegovo vreme prolazi samo za srbe je heroj, vidio sam ga u Kanu prije nekoliko godina sam, niko uz njega! Zapad ga voilio prije kada nij bio srbin, danas kada je srbin, svi mu okecu ledja!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije