Povežite se sa nama

Region

VULIN RAMI: Srpski svet jedina brana velikoj Albaniji

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je na izjavu koju je dao premijer Albanije Edi Rama o težnji ujedinjenja Albanije i Kosova.

– Kada premijer Albanije Edi Rama kaže da je zadatak njegove političke karijere “ujedinjenje Albanije sa Kosovom” ćute sve balkanske zemlje, ćuti i Unmik koji po Rezoluciji 1244 kontroliše Kosovo i Metohiju, a EU neća da izda ni svoja čuvena saopštenja u kojima poziva “obe strane na uzdržanost”. Kada ja, koji nisam premijer Srbije, u svoje ime pozovem na političko jedinstvo svih Srba i kažem da je zadatak moje generacije stvaranje “Srpskog sveta” , onda se ceo region oglasi a i EU ima šta da kaže”, izjavio je srpski ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odgovarajući Ediju Rami koji je rekao da je cilj njegove političke karijere da se “Albanija ujedini sa Kosovom”.

“Zato što svi ćute o “velikoj Albaniji” Srbi moraju da govore. Sve što se dopusti Šiptarima neće moći da se zabrani Srbima. Jedina brana “velikoj Albaniji” i jedina snaga koja će Srbima omogućiti da drugi ne odlučuju o nama je srpsko političko jedinstvo i stvaranje “Srpskog sveta”. Nadam se da će svi koji ćute o Raminom priznanju da stvara “veliku Albaniju” ćutati i kada mi Srbi govorimo o “Srpskom svetu” – poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije