Connect with us

Region

VULIN: Srpski svet je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima

Published

on

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da “srpski svet” nije poziv na sukobe, već odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima van Srbije.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vulin je reagovao naizjavu hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmanao „srpskom svetu“ za koji je rekao da su takve „osvajačke politike“ poražene.

„Grlić Radman nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da SPC bude jedina vjerska zajednica u Evropi koja pod zaštitom dugih cijevi ide da se pomoli Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće da ćuti pred nasiljem i poniženjem“, rekao je Vulin.

On je istakao da „srpski svet“ nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima, na ćutanje o zločinima u Oluji, na podsmijavanje poklanim podrinjskim Srbima.

„‘Srpski svet’ nastaje da se ne bi ponovio jasenovački genocid i nastaje da ‘Velika Albanija’ ne prođe bez brane i otpora, da kada se Srbi u Republici Srpskoj primoravaju pod prijetnjom robije da prihvate da su genocidan narod ima ko da ih okupi i ohrabri da budu jedinstveni“, naveo je Vulin.

Dodao je da je to politički mirni i nikakav drugačiji odgovor na pokušaj otimanja “Kosova i Metohije”, na rušenje Republike Srpske, na vraćanje ustaštva u zvaničnu politiku Hrvatske, na pokušaje da se Srbima oduzme crkva, a da se Srbi van Srbije proglase agresorima i okupatorima, a tragovi njihovog postojanja zatiru.

„Srbi su postali jedinstven politički narod i to im niko ne može zabraniti“, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u odgovoru hrvatskom ministru spoljnih poslova.

2 Comments

2 Komentara

 1. Zekovic Bobo

  07.09.2021. at 09:32

  Srpski svet je odgovor na sve veci i snazniji otpor politickom, fizickom teritorijalnom nasilu kojim Srbija nastoji da ostvari makar minimalno imperijalisticke ciljeve Srbije, koji traju vjekovima i koji su donijeli strahotnu nesrecu svim narodima Balkana, ukljucujuci i Srbe.
  Hrani Srbijo sinove i salji u vojsku,
  Nikad neces pokoriti Crnu Goru cojsku.

 2. malicrnogorac

  07.09.2021. at 16:23

  …lijepo bi bilo kad bi nesoj Vuljin,dao bar nekoliko primjera za prije i sad o ugrozenosti
  Srbalja u CG /naziv za srbe u st.CG /
  /a po staro crnogorskom je cigan = srgalj = Vulin. /

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije