Connect with us

Region

SKANDAL: Profesora glume Miku Aleksića sumnjiče zbog više silovanja glumica

Published

on

Poznati srpski filmski reditelj, producent, glumac i učitelj glume Miroslav Mika Aleksić večeras je priveden u stanicu policije.

Nekoliko djevojaka, od kojih su neke maloljetne, prijavilo je policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao Aleksić, čuveni vlasnik škole glume. Jedna od njih je renomirana mlada glumica Milena Radulović (26).

“Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se”, kaže Radulović u razgovoru za Blic.

Ona ranije nije poznavala dvije devojke koje su zajedno s njom prijavile Aleksića policiji. Mnogo su mlađe, pa nije bilo mnogo prilika da se sretnu.

“Ovo nije pitanje lične satisfakcije, ovo se mora zaustaviti, jer se dešava sada, ovih dana. Ako ćutimo, mi smo svjedoci, dozvolili smo zlo! Znam da se moj glas čuje više, a i najstarija sam od djevojaka koje su ga prijavile. Osjećam ogromnu odgovornost prema toj djeci, prema društvu, ali i prema sebi. Ovo je stvar koja mora da se dovede do kraja. Radimo ovo hladne glave. Očekujemo podršku, jer pedofiliju ne može da podrži niko. Ne plašim se osude javnosti, više nemam razloga da se bilo čega plašim. Takođe nadu i snagu ulio mi je besprekoran rad nadležnih koji su momentalno imali sluha za našu situaciju. Mi govorimo o silovanju maloljetnica koje su godinama u kontaktu s monstruoznim manipulatorom koji nije samo izmanipulisao djevojčice, svoje učenice, njihove roditelje, već cijelo društvo, svaka osoba koja je čula čuveno ime i prezime i imala pozitivno posredno ili neposredno mišljenje o ovom čovjeku je njegova žrtva koliko i mi”,  kaže Radulović.

To je, prema njenim riječima, monstruozna mreža.

“Inteligentno sklopljena u najvišem krugu društva, od najranijih godina upakovana u najplemenitije forme umjetnosti i religije čovjeka koji, korak po korak, zna šta radi i s predumišljajem dolazi do cilja. A taj cilj s predumišljajem je silovanje maloljetnih djevojaka”, rekla je Radulović.

Aleksić je i čuveni pedagog kroz čije radionice je prošlo više od 3.000 mladih.

Aleksić je radio sa nekim od najvećih imena srpskog glumišta u Dramskoj grupi Radio Beograda, gdje je nekada radio, a kasnije u dramskom studiju “Stvar srca” koji vodi sa suprugom glumicom i profesorkom Biljanom Mašić.

Kroz grupu nisu prošli samo poznati glumci, nego i doktori nauka, ljekari i pravnici.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije