Connect with us

Globus

STATE DEPARTMENT: Upozorenje četvrtog stepena za putovanja u Crnu Goru

Published

on

State  Department objavio je nove preporuke Amerikancima za međunarodna putovanja, u okviru kojih se državljanima SAD savjetuje da zbog covid-19 infekcije ne putuju u Crnu Goru za koju je izdato upozorenje najvišeg, četvrtog nivoa.

Kako prenosi Glas Amerike (VOA), na internet stranici State Department-a navodi se da bi putnici koji idu u Crnu Goru mogli da se suoče sa zatvaranjem granica i aerodroma, zabranama putovanja, naredbama da se ne izlazi iz kuće, zatvaranjem biznisa i drugim vanrednim uslovima zbog covid-19.

U saopštenju se navodi, da State Department, redovno procjenjuje i mijenja preporuke za međunarodna putovanja, na osnovu informacija Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i trenutnih uslova u zemlji.

Naime, upozorenje četvrtog nivoa je u decembru prošle godine, zbog covid-19, dato za Kosovo, dok su Srbija, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija na trećem nivou gdje se Amerikancima savjetuje da preispitaju putovanje u te zemlje.

CDC, putem svoje stranice  navodi da bi putnici trebalo da izbjegavaju sva putovanja u Crnu Goru, jer bi to moglo da poveća šansu za zarazu i širenje covid-19 zaraze..

U preporukama se savjetuje, da tokom putovanja trebalo bi nositi masku, držati distancu od najmanje dva metra od ljudi koji nisu u istoj grupi, prati često ruke ili koristiti sredstvo za dezinfekciju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije