Connect with us

Svijet

TRAMP ODLAŽE VOJNU PRIMOPREDAJU BAJDENU: NATO bijesan jer postoji značajna sigurnosna situacija sa Iranom

Published

on

Odbijanje odlazeće Trampove administracije da koordinira primopredaju Pentagona dolazećem timu Bajdena, kao i slaganje civilnih položaja u posljednji čas sa rubnim ličnostima nacionalne bezbjednosti, dolazi u neugodno vrijeme za američku nacionalnu bezbjednost.

Dvojica zvaničnika NATO-a i bivši zvaničnik odbrane Obamine administracije opisali su atmosferu kao napetu dok se SAD i njihovi saveznici nose sa posljedicama navodnog ruskog hakovanja računarskih sistema američke vlade, kao i povećanim tenzijama sa Iranom na Bliskom istoku.

„Dakle, došlo je do istorijskog kršenja ključnih mreža američke vlade, američke trupe i saveznici u NATO-u zajedno se bore u Iraku, Avganistanu, Siriji i istočnoj Africi, a približava se godišnjica atentata na Soleimanija poslije koga se Teheran zarekao na osvetu “, rekao je visoki zvaničnik NATO-a, misleći na iranskog general-majora Kasema Soleimanija, kojeg su SAD ubile u napadu dronom u Iraku 3. januara.

„Odbijanje da se na ujedinjen, odgovoran način koordinira primopredaja najmoćnije vojne sile na svijetu bilo bi gotovo nezamislivo u analima istorije“, rekao je zvaničnik o Donaldu Trampu, koga je takođe oslovio pogrdnim imenom.

Zvaničnik je rekao da je važno da tim izabranog predsjednika Džoa Bajdena bude upoznat sa onim što je opisao kao “značajnu bezbjednosnu situaciju u toku sa Iranom koja može eksplodirati u bilo kom trenutku” i “jasnim dokazima da su mnoge od najsigurnijih američkih računarskih mreža hakovane od strane ruske obavještajne službe “.

„Vjerovatno će to biti još jedna polusamljena zbrka koju će neko morati još jednom da očisti iza Donalda Trampa i njegove vesele grupe idiota“, rekao je bivši zvaničnik. „Pravi rizik je sve ono šta oni ne gledaju niti pomažu u pripremi Bajdenovog tima, a trče okolo goneći lične ciljeve na račun poreskih obveznika.“

 

(businessinsider.com)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije