Connect with us

Region

U PODNE: Na Bandićevoj sahrani 300 covid redara

Published

on

(FOTO: Index.hr)

Danas u 12 sati na zagrebačkom Mirogoju bit će pokopan Milan Bandić.

Kako je najavljeno iz Grada Zagreba, čiji je Bandić bio gradonačenik, uz porodicu, prijatelje i saradnike, pogrebu će prisustvovati i visoki državni funkcioneri: predsjednik sabora RH Gordan Jandroković, predsjednik vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Gradonačelnik Bandić na posljednje počivalište bit će ispraćen uz svoje najdraže pjesme: Oči u oči, Na omiškoj stini i Pod brajde u izvođenju klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj“.

Na sprovodu, prema mjerama Stožera, smije biti 25 ljudi, no biće ih puno više.

O tome svjedoče i večerašnje izjave bliskog Bandićevog suradnika, inače, šefa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimira Šostara.

On je najavio kako na sprovodu “očekuju jako puno ljudi” te da će biti čak 300 covid-redara, što vjerojatno najbolje govori o tome koliko Bandićevi saradnici zapravo očekuju ljudi.

”Napravljeno je sve što je bilo moguće. Biće oko 300 covid-redara. Biće postavljeni stalci sa sredstvom za dezinfekciju i biće mjesto za one koji dođu, a nemaju masku, na kojemu mogu dobiti masku”, rekao je Šostar u Dnevniku Nove TV.

Sprovod bi trebali snimati i dronovi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije