Connect with us

Globus

VAJOMING: Ovako danas izgleda dječak koji je prije pola godine spasio sestru od bijesnog psa

Published

on

Bridžer nakon ujeda i danas (Instagram)

Šestogodišnji Bridžer Voker iz Čejena u američkoj državi Vajoming, oduševio je gotovo cijeli svijet svojim herojskim činom, kada je zaradio 90 šavova nakon što ga je ugrizao pas dok je štitio mlađu sestru.

Od nemilog događaja prošlo je više od šest mjeseci, a Bridžerovi  ožiljci počeli su blijediti zahvaljujući uspješnom medicinskom tretmanu kojem je podvrgnut nakon napada.

Kada su čuli za njegov hrabri čin, ljekari jedne bolnice odlučili su dječaku priuštiti besplatno liječenje te mu je lice, pomoću laserskog tretmana, polako počelo dobijati stari sjaj.

Dječakova majka objavila je na svom Instagram profilu niz fotografija na kojima se mogu vidjeti rezultati, a Bridžer izgleda srećnije nego ikada.

“Bridžer  je velika inspiracija u ovim teškim vremenima. Njegova hrabrost zaslužuje svako priznanje”, rekla je dr. Banusali za Daily Mail.

Nakon što je njegovu sestru napao pas, Bridžer nije ni sekunde premišljao, te je odmah zaštitio djevojčicu i obračunao se s bijesnim psom, koji ga je ozbiljno povrijedio.

Na pitanje zbog čega je to učinio, rekao je:

“Mislio sam da, ako neko mora umrijeti, onda to trebam biti ja.”

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije