Connect with us

Globus

(VIDEO) PRIJE INAUGURACIJE: Bajden zaplakao tokom posljednjeg govora

Published

on

Novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džo Bajden zaplakao je tokom održavanja emotivnog govora prije odlaska u Bijelu kuću.

Bajden se obratio stanovnicima rodnog Delavera zahvalivši se svima koji su ga podržali.

“Sve ovo shvatam veoma emotivno. Bili ste uz mene u dobru i u zlu, cijelu moju karijeru. Cijela moja porodica vam je zahvalna zbog toga. Vrijednosti koje porodica Bajden cijeni, ono što želimo postići, ono kako gledamo svijet – sve to dolazi iz našeg doma. Iz Delavera”, rekao je Bajden.

Spomenuo je i svog sina, generala Beaua Bidena, koji je preminuo 2015. godine. Istakao je kako srećan što svoju poruku dijeli s građanima baš ispred centra Nacionalne garde, koji je nazvan po njegovom sinu.

“Volio je svoju domovinu. Jedino za čime žalim jeste što on nije ovdje danas, jer bismo njega trebali proglasiti predsjednikom”, rekao je.

Dodao je kako je svjestan da se trenutno nalaze u “mračnom vremenu”, ali kako je uvijek moguće pronaći svjetlo: “To je ono što ovu državu čini posebnom”.

Inauguracija je planirana za sjutra, a prema planu – Bajden bi nakon polaganja zakletve, u poslijepodnevnim satima trebao useliti u Bijelu kuću sa svojom porodicom.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije