Connect with us

Region

ZAGREB: Nikolina Pišek i ćerka Una se otrovale ugljenmonoksidom u svom domu

Published

on

Nikolina sa ćerkom

Incident se dogodio u noći sa subote na nedjelju, a voditeljka i njena ćerka su vozilom hitne pomoći prebačene u bolnicu.

“Ne znam u čemu je greška, riječ je održavanim instalacijama. Majstori su bili prethodnih dana i pregledali sve instalacije. Bilo je sve ok. Trenutno je u toku renoviranje zgrade zbog posljedica potresa. Ne mogu nikoga optužiti da je kriv za ovo što se dogodilo, samo želim da nadležni organi utvrde što se dogodilo, jer se radi o dva ljudska života koja su ovim bila ugrožena”, rekla je Nikolina za beogradski Blic.

“Primljene smo kći i ja u nedjelju u ranim jutarnjim satima u bolnicu s teškim trovanjem plinom. Slučajnost nas je spasila. Moj suprug koji nije bio Zagrebu je reagovao najbolje moguće. Da je moja odluka bila sprovedena mi ne bi bile žive. Čula sam se sa suprugom kada sam došla iz grada s kćeri, rekla mu da idemo da gledamo film. Nazvala sam ga oko ponoći i rekla da se ne osjećam dobro i da Una povraća. Rekla sam mu da ću ujutro otići kod doktora. Međutim, on je insistirao da odemo tu veče. Pozvao me je poslije ponovo, ali se nisam javljala na telefon, jer sam očigledno izgubila svijest. Kasnije sam od njega čula da je redom zvao prijatelje, te uspio dobiti jednog našeg prijatelja”, ispričala je.

“Oni su pozvali policiju i hitnu, koji su pomogli da se razvale vrata i da dođu do nas. Poslije su nas transportovali u bolnicu, maloprije smo izašle. Apelujem da se zakonom uvede alarm za plin, jer se tako mogu spasiti ljudski životi. Meni se dogodilo to da su instalacije redovno održavane, ali kao što vidite, mogao se desiti najgori scenarij”, rekla je Nikolina.

Vatrogasci su u stanu izmjerili sedam puta veći nivo plina od dozvoljenog.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije