Connect with us

COVID-19

BORIS DŽONSON OPET POOŠTRAVA MJERE: Novootkrivena vrsta koronavirusa se širi još brže

Published

on

cnn.com

Djelovi Britanije vratiće se u lokdaun tokom Božića nakon što se pokazalo da se novootkrivena vrsta Covida-19 širi brže nego prethodne.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson u subotu je najavio seriju strožih ograničenja zbog koronavirusa, pooštravajući pravila koja je trebalo da budu opuštena tokom Božića u Londonu i jugoistočnoj Engleskoj.
Premijer je u subotu objavio vijest da će London i jugoistok Engleske, gdje slučajevi rastu, u nedjelju ući u ograničenja nivoa 4, slično zaključavanju.
„Širenje je podstaknuto novom varijantom virusa“, ​​rekao je Džonson na konferenciji za novinare sazvanoj na brzinu. “Čini se da se lakše širi i može biti do 70% prenosiviji od ranijeg soja.”
Glavni medicinski službenik Engleske, profesor Kris Viti, upozorio je u subotu da se novoidentifikovana varijanta Covid-19 “može širiti brže” od prethodnih sojeva virusa.

„Ovo se sada širi vrlo brzo“, upozorio je Džonson. „Teška srca kažem da ne možemo nastaviti sa Božićem kako je planirano.“
Džonson je naglasio da u oblastima pod najstrožim ograničenjima neće biti mogućnosti za miješanje domaćinstava tokom Božića. U područjima ispod nivoa 3 miješanje će sada biti ograničeno na Božić.

(cnn.com)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije